Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

10/6/16

Το περισσότερο πράσινο του Αλέξη

Από τις «βάσεις του θανάτου» ως το Τατόι και από εκεί στο Ελληνικό. Μακριά η ιστορία του πράσινου και της υποσχετικής πάρκου, στη χώρα μας. Κι έτσι φτάσαμε στο πρωτοσέλιδο της «Αυγής» με την «προτεραιότητα στο πράσινο» για το παραχωρηθέν παλαιό αεροδρόμιο

 

Με αξίωσε ο Δίας, να δω και την «Αυγή» να θριαμβολογεί για το «περισσότερο πράσινο» που θα χαρίσει η αξιοποίηση του Ελληνικού στους Eλληνες. Και αυτόματα, βέβαια, διοχετεύτηκε η «γραμμή πράσινο» δια στόματος Oλγας Γεροβασίλη σε όλα τα στελέχη, που συγχρονισμένα δοξολογούσαν στα ΜΜΕ το «Πράσινο! Πράσινο!» μιας επένδυσης. Ας είναι μωρέ, κι έτσι! Eχω ψυχή και νοιώθω.
Μακριά η ιστορία του πράσινου και της υποσχετικής πάρκου, σε τούτα τα μέρη!
Το πρώτο «Πράσινο» και «Πάρκο του Λαού» που στόχευσε ψηφοφόρους, ήταν αυτό που έταξε ο μακαρίτης Ανδρέας όταν θα έφευγαν «Οι βάσεις του θανάτου». Oπου «βάσεις του θανάτου», για τους νεότερους αναγνώστες, ήταν η περιοχή της αμερικάνικης βάσης στο Ελληνικό. Τότε, βλέπετε, ήταν εχθροί μας οι Αμερικάνοι.
 

Και μάλλον δεν είχαν και διάθεση να μας κάνουν φίλους, γι΄αυτό είχαν το δικό τους «γκέτο» και τους βλέπαμε μόνο σε δικά «τους» μπαρ στην περιοχή της Γλυφάδας, όπου έκαναν φασαρίες, ντίρλα στο μεθύσι και την επόμενη μέρα οι εφημερίδες έγραφαν με πηχυαίους τίτλους «Σικάγο έγινε η Αθήνα». Επίσης τους συναντούσαμε στις αμερικάνικες αγορές, ήτοι στα σπίτια τους που ενοικίαζαν, πάλι στην περιοχή του Ελληνικού και που όταν αποχωρούσαν, πουλούσαν, όχι μόνο την οικοσκευή αλλά και το σύμπαν τους όλο. Κι έτσι εμείς, αλαλάζοντας «Ευκαιρία!» (όλα ευκαιρία τα βλέπαμε), ερχόμασταν σε επαφή με τα «τζιν» παντελόνια, με τα ρόλεϊ για μαλλιά που έβραζαν σε κατσαρόλα, με αμερικάνικους δίσκους, με τεράστια ψυγεία αλλά κυρίως με το αξιοθέατο «Αμερικάνος».

Για τη συνέχεια protagon 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: