Πέμπτη, 9 Ιουνίου 20169/6/16


Όλα είναι θέμα επιλογήςΤου Γιάννη Κουζηνού
Καταλαβαίνω γιατί ακόμα και σήμερα, στα χρόνια που η πληροφορία είναι κάτι που μεταδίδεται εύκολα και παντού και οι αποδείξεις μέσω βίντεο και φωτογραφιών φανερώνουν τις απελπιστικές στιγμές που ζει ο κόσμος στην Βενεζουέλα, υπάρχουν συμπατριώτες μου Έλληνες που αρνούνται να το δεχτούν σαν πραγματικότητα. Eξακολουθούν να γοητεύονται από την ιδέα της "μπολιβαριανής επανάστασης" που ξεκίνησε περίπου 17 χρόνια πριν και 9354 χιλιόμετρα μακριά τους.
 Δεν πιστεύουν τα βίντεο, δεν πιστεύουν της φωτογραφίες και δεν πιστεύουν ακόμα και τις μαρτυρίες απλών ανθρώπων σαν και εμένα που περιγράφουμε το πως είναι να ζει ένας άνθρωπος σήμερα στην χώρα. Επιλέγουν να δεχτούν σαν δεδομένο τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για οικονομικό πόλεμο, για πόλεμο από ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα, για αντίσταση στον καπιταλισμό και στον ιμπεριαλισμό και την εμμονή τους να μην δέχονται καμία απολύτως ευθύνη για την κατάσταση της χώρας που κυβερνούν αδιάλειπτα για 17 χρόνια.
Πραγματικά τους καταλαβαίνω αυτούς τους συμπατριώτες μου γιατί επιλέγουν να μην καταλαβαίνουν το δράμα εκατομμυρίων φτωχοδιάβολων που περνάνε την ζωή τους σε ατελείωτες ουρές με την ελπίδα να ψωνίσουν το καθημερινό τους. Που με τα 15.500 μπολίβαρ του βασικού μισθού τους πρέπει να πληρώσουν (τιμές της κυβέρνησης ελεγχόμενες, όχι μαύρη αγορά ) 4800 για ένα κιλό γάλα σε σκόνη η 6400 για ένα κιλό φακές.


Για τη συνέχεια Liberal 

Δεν υπάρχουν σχόλια: