Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Mαζική συμμετοχή στην εκδήλωση του Συλλόγου «Η Βόρειος Ηπειρος» Βοστώνης

Η Βορειοηπειρωτική Ομογένεια της Νέας Αγγλίας, έδωσε το βράδυ της Κυριακής 29 Μαΐου με τη μαζική της συμμετοχή στην εκδήλωση του Βορειοηπειρωτικού Συλλόγου Βοστώνης, «Η Βόρειος Ηπειρος», την πλέον αποστομωτική απάντηση στη νέα πρόκληση των Αλβανών, οι οποίοι λίγες ώρες πριν είχαν θέσει θέμα Τσάμηδων.
Συγκεκριμένα, ο Αλβανός Υπουργός των Εξωτερικών, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό αναφέρθηκε σε «τσάμικο ζήτημα», ενώ το ελληνικό ΥΠΕΞ απάντησε άμεσα ότι «τσάμικο ζήτημα δεν υφίσταται».
Ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας, κ. Νικόλαος Γκατζογιάννης (Γκέιτζ), μιλώντας στο δείπνο μετά χορού του Συλλόγου «Η Βόρειος Ηπειρος», αναφέρθηκε στη δυναμική στάση και αποστολή της Πανηπειρωτικής και τόνισε πόσο οι Αλβανοί υπολογίζουν και ενοχλούνται από τις δράσεις της για τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Εδειξε αλβανική εφημερίδα η οποία του κάνει επίθεση σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της.


Η εκδήλωση του Βορειοηπειρωτικού Συλλόγου Βοστώνης «Η Βόρειος Ηπειρος» ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού η αίθουσα του εστιατορίου «Angelika's» στην πόλη Middleton της Μασαχουσέτης ήταν υπερπλήρης, ενώ εντυπωσιακό ήταν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των παρευρεθέντων ήταν νέα παιδιά αμφοτέρων των φύλων. Την ευθύνη της διοργάνωσης την είχε η κ. Βασιλική Ράμμου-Τσιχλή μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Μενέλαο Σωτήρη.
Την προσευχή ανέπεμψε ο πρωτοπρεσβύτερος Αστέριος Γεροστέργιος, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ, ο οποίος είναι ο πνευματικός καθοδηγητής του Συλλόγου. Ο π. Αστέριος, αφού εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία τόσων εκατοντάδων ομογενών και μάλιστα νέων, κάλεσε όλους να ψάλλουν από κοινού το «Χριστός Ανέστη». Προέτρεψε όλους «ελάτε να το ψάλλουμε δυνατά για να τρίζουν τα κόκαλα του Χότζα που δεν μας άφηνε να ψάλλουμε το Χριστός Ανέστη», ενώ αναφέρθηκε και στην επέτειο της πτώσης της Κωνσταντινούπολης στους Τούρκους στις 29 Μαϊου του 1453.
Την εκδήλωση σημάδεψε με τη φλογερή πατριωτική της ομιλία η Αννα Σωτήρη αντιπροσωπεύουσα τη νέα γενιά του συλλόγου. Είπε χαρακτηριστικά, πως «προκειμένου να κάνουν διαφορά όλοι όσοι νοιάζονται για την Βόρειο Ηπειρο πρέπει να είναι ενωμένοι και να έχουν τη φλόγα στα μάτια τους, στις δράσεις και τις ψυχές τους εάν θέλουμε να έχουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και να διατηρήσουμε την όμορφη ιστορία μας, την οποία κληρονομήσαμε από προπάτορές μας που αγωνίστηκαν με κίνδυνο της ζωής τους».
Στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος ανακοίνωσε ότι η παρέλαση το 2017 θα γίνει την Κυριακή στις 30 Απριλίου. Το χορευτικό συγκρότημα της κοινότητας Αγίου Σπυρίδωνα του Γούστερ Μασαχουσέτης χόρεψε ελληνικούς χορούς. Μηνύματα απηύθυναν ο κ. Βασίλης Κυράνης και ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μενέλαος Σωτήρης.
Πηγή: ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: