Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Δολοφονικό τρομο-δέμα στη δικαστίνα Ισιδώρα Πόγκα

Δολοφονική επίθεση, με στόχο την πρόεδρο Εφετών Ισιδώρα Πόγκα, επιχείρησαν άγνωστοι αποστέλλοντας παγιδευμένο δέμα μέσω του ταχυδρομείου.
Το θρίλερ, που αποκάλυψε αρχικά ο ραδιοφωνικός σταθμός FLASH, ξεκίνησε να εκτυλίσσεται με την παραλαβή του δέματος από υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. κοντά στο σπίτι της, στα βόρεια προάστια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η κυρία Πόγκα -που έχει λάβει ειδική εκπαίδευση για να προφυλάσσεται από παρόμοιες επιθέσεις- έφθασε στο σπίτι της είπε στον αστυνομικό ότι δεν πρόλαβε να ανοίξει το δέμα και να δει τι βιβλίο τής είχαν στείλει, και τότε εκείνος τη ρώτησε: «Γνωρίζετε τον αποστολέα;» Η πρόεδρος Εφετών αποκρίθηκε πως δεν τον γνωρίζει και τότε ο αστυνομικός ειδοποίησε άμεσα το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).


Οι αστυνομικοί, με τη χρήση ειδικού ρομπότ, διάνοιξαν το δέμα, όπου βρήκαν τον εκρηκτικό μηχανισμό και τη συνδεσμολογία. Ο μηχανισμός ήταν κρυμμένος σε «σκαμμένο» βιβλίο και η εκρηκτική ύλη ήταν τοποθετημένη σε καλούπια ναυτικών φωτοβολίδων. Σύμφωνα με το ΤΕΕΜ, η ποσότητα δυναμίτιδας σε συνδυασμό με τις βίδες και τα ξυραφάκια -που βρέθηκαν διάσπαρτα μέσα στο βιβλίο- ήταν ικανές να προκαλέσουν σημαντική έκρηξη, από την οποία μόνο... εκ θαύματος θα γλίτωνε η πρόεδρος Εφετών.
Να σημειωθεί ότι παγιδευμένο δέμα με βίδες και ξυραφάκια -αλλά με διαφορετική συνδεσμολογία- είχαν στείλει οι Πυρήνες της Φωτιάς, σε συνεργασία με τον Χριστόδουλο Ξηρό, στο Α.Τ. Ιτέας.
Η πρόεδρος Εφετών Ισιδώρα Πόγκα κατά τη διάρκεια της θητείας της ως πρόεδρος ενός εκ των τριών κλιμακίων του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών είχε ασχοληθεί με «καυτές» υποθέσεις. Υπό την προεδρία της κυρίας Πόγκα εκδόθηκε το βούλευμα για την παραπομπή της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ ήταν η πρόεδρος του δικαστικού συμβουλίου το οποίο εξέδωσε βούλευμα για το σκάνδαλο των υποβρυχίων - η πιο βαριά δικογραφία για μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Επιπλέον, προήδρευσε του δικαστικού συμβουλίου το οποίο εξέτασε την αποφυλάκιση συγγενών κρατουμένων-μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά και υποθέσεις της «Greek Mafia».

Δεν υπάρχουν σχόλια: