Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

22/6/16


«Κτηματολόγιο» ετοιμάζουν οι Τσάμηδες για να διεκδικήσουν τις δήθεν περιουσίες του


Διατηρούν την ένταση στις σχέσεις με την Ελλάδα οι Αλβανοί, επιδιώκοντας με κάθε μέσο να μπει το τσαμικό στη διμερή ατζέντα. Αυτή τη φορά το θέμα φέρνει στο προσκήνιο δημοσίευμα της ιστοσελίδας Balkan Insight, σύμφωνα με το οποίο η κοινότητα των Τσάμηδων στην Αλβανία ετοιμάζεται να δημιουργήσει, για πρώτη φορά, βάση δεδομένων, κάτι σαν κτηματολόγιο για τις περιουσίες που δήθεν έχουν στην Ελλάδα και τις διεκδικούν!




Ο επικεφαλής της ένωσης των Τσάμηδων Αμπάζ Χόντο δήλωσε στην Balkan Insight ότι το περασμένο Σάββατο υπεγράφη ένα μνημόνιο συνεργασίας με το Κόμμα Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας (PDIU) του Σπετίμ Ιντρίζι που συμμετέχει στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, για να τους βοηθήσει στην κατάρτιση του καταλόγου που θα περιλαμβάνει και τις περιοχές των δήθεν περιουσιών τους στην Ελλάδα.
H καταγραφή, όπως είπε, θα ξεκινήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Παράλληλα θα καταβληθεί προσπάθεια να συνεισφέρουν στη βάση δεδομένων και Τσάμηδες που έφυγαν από την Ελλάδα προς την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε.
Όλα αυτά ενώ έχουν προηγηθεί έντονες αντεγκλήσεις κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στα Τίρανα, η ανάρτηση του πανό περί «γενοκτονίας» των Τσάμηδων στο πλαίσιο του ποδοσφαιρικού αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας στο Euro 2016, και σειρά ανακοινώσεων ένθεν και ένθεν.
http://www.pontos-news.gr/article/151505/ktimatologio-etoimazoyn-oi-tsamides-gia-na-diekdikisoyn-tis-dithen-perioysies-toys

Δεν υπάρχουν σχόλια: