Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Φίλης: “Δεν είναι αμαρτία να μην κάνεις προσευχή”!

Σε νέες προκλήσεις προχώρησε σήμερα ο Νίκος Φίλης. Ο υπουργός Παιδείας κατά την επίσκεψή του στο δημοτικό σχολείο Ξυλοκέριζας Κορίνθου είπε πως δεν θέλει «δόγματα» στο σχολείο και τόνισε πως και η πρωινή προσευχή ανήκει σε ένα από αυτά: «Θέλουμε τα παιδιά να είναι πιο ελεύθερα.
Δεν είναι ούτε αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με πρωινή προσευχή στα σχολεία. Δεν θέλουμε φετφάδες. Όχι στην ομοιομορφία στα σχολεία».
Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις παρελάσεις, λέγοντας ότι και ο ίδιος γονέας είναι και καταλαβαίνει όσους θα ήθελαν να καμαρώσουν τα παιδιά τους αλλά, όπως είπε, δεν ξέρει «τι προσφέρει ο στρατιωτικός σχηματισμός της παρέλασης». Όπως τόνισε, αντί της παρέλασης θα ήταν πολύ ωραία μια εκδήλωση στην πλατεία με παραδοσιακούς χορούς, με σκετσάκια κλπ.


Επίσης, επεσήμανε ότι δεν χρειάζεται κάθε σχολείο να ακολουθεί το ίδιο πλάνο και μάλιστα κάλεσε σε πρωτοβουλίες τον σύλλογο διδασκόντων λέγοντας ότι κάθε απόφαση θα γίνεται δεκτή.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια, ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός, ο οποίος προειδοποίησε τον κ. Φίλη πως για τέτοια θέματα υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθούν μεγάλες αντιδράσεις στην κοινωνία.
Σχόλιο από τη Νέα Δεξιά
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ του Φαήλου Κρανιδιώτη απάντησε στη δήλωση:
«Θα αποτελέσει ευλογία για όλα τα σχολεία και τα Ελληνόπουλα να ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά δίχως τον προκλητικό μηδενιστή Υπουργό και άτυπο Γενικό Επιθεωρητή της εθνικής ντροπής του σύγχρονου εγκεφαλικού παιδομαζώματος.
Υπουργέ Φίλη, ούτε οι Οθωμανοί δεν το κατάφεραν και το σύγχρονο κρυφό σχολειό είναι εδώ, υπάρχει παντού και έχει όνομα!
Η υπερήφανη ελληνική ορθόδοξη οικογένεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: