Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

13-04-2018
Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κα Μαρία Παπασπύρου, δυστυχώς για την ίδια και τον θεσμό που θα έπρεπε να υπηρετεί, αντί να παρέμβει εκ της θεσμικής θέσεώς της και να ελέγξει τους Ειδικούς Επιθεωρητές που υπάγονται σε αυτήν και λειτουργούν καταχρηστικά και απροκάλυπτα απέναντι στους Εργαζομένους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα κατασυκοφάντησης, μείωσης και στοχοποίησής μας. Με αφορμή το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», σε σημερινή της ανακοίνωση η κα Μαρία Παπασπύρου προβαίνει σε σωρεία ψευδών δηλώσεων, ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύει καταφανή ολιγωρία στον έλεγχο σκανδάλων που αφορούν την περίοδο 2015 - 2018.


Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κα Μαρία Παπασπύρου διατείνεται ψευδώς ότι «…Ανυπόστατο, ψευδές και κακόβουλο δημοσίευμα στην Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» καταφέρεται κατά του έργου των Ειδικών Επιθεωρητών της Υπηρεσίας του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με προφανή στόχο των εκφοβισμό τους και τελικά την παρεμπόδιση του ελέγχου…».
 Αλήθεια, από πότε η Ελευθερία του Τύπου θεωρείται από την Γενική Επιθεωρήτρια ως μέσο άσκησης πίεσης και φόβου;
Ο συγκεκριμένος έλεγχος διενεργείται στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο. Πότε ένοιωσε η κα Παπασπύρου ότι παρεμποδίστηκε ο έλεγχος; Μήπως όταν αναδεικνύονται οι πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρετεί η Γενική Επιθεωρήτρια;
Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κα Μαρία Παπασπύρου διατείνεται ψευδώς ότι «… αναφέρονται απόρρητα στοιχεία της δικογραφίας θίγοντας την αρχή της μυστικότητας της προδικασίας».
Αλήθεια όμως, την ευαισθησία της αυτή για την διαρροή στοιχείων της δικογραφίας η Γενική Επιθεωρήτρια πότε την απέκτησε; Γιατί όταν επί τόσους μήνες στοιχεία της δικογραφίας και της προδικασίας διαρρέονται στον Τύπο και στα ίδια επαναλαμβανόμενα μέσα ενημέρωσης, δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία, ούτε ένοιωσε την ανάγκη να ελέγξει την πηγή της διαρροής, που βεβαίως προέρχεται από την ίδια και το κλιμάκιο που έχει ορίσει;
H Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κα Μαρία Παπασπύρου διατείνεται ψευδώς ότι «…ο εν λόγω μάρτυρας κατέθεσε στις Επιθεωρήτριες την 4-4-2018 δηλαδή πολύ αργότερα από την έκδοση και διαβίβαση του σχετικού πορίσματος / έκθεσης…».
Η Γενική Επιθεωρήτρια ψεύδεται συνειδητά καθώς η κλήση του εν λόγω μάρτυρα έλαβε χώρα στο πλαίσιο της ίδιας δικογραφίας και για να χρησιμοποιηθεί για την κατάρτιση συμπληρωματικού στο αρχικό πόρισμα, όπως η ίδια ανακοίνωσε στο δελτίο ειδήσεων του STAR στις 11-04-2018. Γιατί ψεύδεται και προσπαθεί να εμφανίσει την κατάθεση του εν λόγω μάρτυρα ως άσχετη; Μήπως για να αποκρύψει τον πραγματικό λόγο της πίεσης που του ασκήθηκε;
H Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κα Μαρία Παπασπύρου διατείνεται ψευδώς ότι «… προσπάθειες παρεμπόδισης του ελέγχου συμβαίνουν αρκετά συχνά με τις συνεχείς και επίμονες επισκέψεις μελών του Σωματείου Εργαζομένων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στην Υπηρεσία του Γ.Ε.Δ.Δ….».
Η Γενική Επιθεωρήτρια ψεύδεται συνειδητά, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. όντως πηγαίνει στα Γραφεία της Γενικής Επιθεωρήτριας - και θα συνεχίσει να πηγαίνει καθώς έχουμε αναφαίρετο δικαίωμα ως Έλληνες πολίτες - όχι όμως για να παρεμποδίσει οποιαδήποτε έρευνα αλλά ακριβώς για τον αντίθετο λόγο. Εδώ και 120 ημέρες, δηλαδή από τις 12-12-2017, παρότι έχει συσταθεί κλιμάκιο ελέγχου περιόδου 2016 έως και σήμερα, κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας για διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης προς διερεύνηση των καταγγελιών του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για σκάνδαλα πολλών εκατομμυρίων Ευρώ, η Γενική Επιθεωρήτρια δεν έχει στείλει ούτε έναν Επιθεωρητή και συνειδητά παρεμποδίζει την διερεύνηση. Από πότε η Γενική Επιθεωρήτρια νοιώθει ότι παρεμποδίζεται όταν πολίτες της προσκομίζουν στοιχεία και την καλούν να κάνει την δουλειά της;
Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κα Μαρία Παπασπύρου διατείνεται ψευδώς ότι «…μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. εξαπέλυσε απειλές… και δημιούργησε κλίμα αναστάτωσης σε όλη την Υπηρεσία, ζητώντας να λάβει γνώση των στοιχείων και της πορείας την εν εξελίξει δικογραφίας…»
Η Γενική Επιθεωρήτρια ψεύδεται συνειδητά, καθώς το συγκεκριμένο μέλος του Σωματείου προσήλθε στη Γ.Ε.Δ.Δ., ζητώντας να ενημερωθεί εκ μέρους του Σωματείου για την ημερομηνία έναρξης της διενέργεια ελέγχου χρονικής περιόδου 2015-2018 και όχι για τα στοιχεία της συγκεκριμένης δικογραφίας, καθώς βεβαίως αυτά δεν υπάρχουν γιατί δεν έχει συλλεγεί τίποτα έως και σήμερα με ευθύνη της Γενικής Επιθεωρήτριας. Αντί λοιπόν ο συνάδελφός μας να λάβει θεσμικά την σχετική ενημέρωση δέχθηκε απειλές ότι θα κληθεί η Αστυνομία! Ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης χρησιμοποιεί ως απειλή την Αστυνομία!
Είμαστε νομοταγείς πολίτες και για αυτόν τον λόγο θεωρούμε τα όργανα της Τάξης όχι απειλή αλλά σύμμαχό μας.
Η κα Παπασπύρου θα έπρεπε να έχει καταλάβει έως και σήμερα ότι ούτε απειλούμαστε ούτε εκφοβιζόμαστε όσα μέσα και αν χρησιμοποιεί.
Μας γεννάται δε το ερώτημα, αν η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης εκστομίζει τόσα ψέματα απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα -τα οποία καταρρίπτονται με μία και μόνο ανακοίνωση- αλήθεια τι άλλο ή ίδια είναι σε θέση να πράξει;
Εκ μέρους του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: