Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

1/12/15

Ο Πούτιν βομβάρδισε τη ΜΚΟ One Nation στη Συρία – Την ίδια που κόβει βόλτες και έχει προδοτική δράση σε Λέσβο και Σάμο!

Στις 10 Νοεμβρίου το TRIBUNE αποκάλυψε ότι στη Λέσβο δρούσε μια ισλαμιστική ανθρωπιστική οργάνωση, η One Nation, της οποίας τα μέλη είναι σκληροί ισλαμιστές.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του TRIBUNE εδώ: Δείτε την ισλαμιστική οργάνωση One Nation να αλωνίζει στη Λέσβο (βίντεο + φωτο)

Στις 29 Νοεμβρίου πληροφορηθήκαμε μέσω Twitter ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε τις αποθήκες της One Nation στο χωριό Αλ Ντάνα στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, περιοχή που ελέγχεται από την Αλ Κάιντα και τις τουρκόφιλες τζιχαντιστικές συμμορίες.

Δείτε και το σχετικό tweet:
one_nation
Βεβαίως οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι οι Ρώσοι βομβάρδισαν αποθήκη με τρόφιμα. Αλλά αυτό το ισχυρίζονται οι τζιχαντιστές.
Από τη μεριά μας έχουμε κάθε λόγο να είμαστε επιφυλακτικοί για το εάν βομβαρδίστηκαν τρόφιμα, διότι έχει αποδειχτεί ότι διάφορες ανθρωπιστικές ισλαμιστικές ΜΚΟ χρησιμοποιούνται από την Τουρκία για να μεταφέρουν όπλα κρυμμένα κάτω από την ανθρωπιστική βοήθεια, όπλα που κατέληξαν στους τζιχαντιστές. Επίσης κανείς δεν μπορεί να μας βεβαιώσει ότι στη συγκεκριμένη αποθήκη εκτός από τρόφιμα δεν υπήρχαν και όπλα.
Αυτό όμως που έχει σημασία και από μόνο του αρκεί για να ανησυχούμε, είναι ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε την αποθήκη μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης που δρα και στην Ελλάδα μεταξύ των προσφύγων εντελώς ανεξέλεγκτη.
Το πιο εξωφρενικό είναι ότι ενώ στις 10 Νοεμβρίου είχαμε κρούσει τον προειδοποιητικό κώδωνα για την One Nation, και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές της χώρας μας, η One Nation συνέχισε το φιλανθρωπικό της έργο στη Σάμο. Δέκα ημέρες μετά το ρεπορτάζ μας, στις 20 Νοεμβρίου, η One Nation ξεφόρτωνε τρόφιμα στο λιμάνι της Σάμου και το διαφήμιζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τώρα που ο Πούτιν βομβάρδισε την One Nation, θα ασχοληθεί κάποιος μαζί της σοβαρά ή θα συνεχίσετε να την αφήνετε να αλωνίζει στα ελληνικά νησιά προσφέροντας το «ανθρωπιστικό» της έργο;
one_nation2
Υπενθυμίζουμε ότι στις 24 Νοεμβρίου ο Νικήτας Κακλαμάνης κατέθεσε και ερώτηση στη Βουλή για την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ:

Ν. Κακλαμάνης: «Ανεξέλεγκτη δραστηριοποίηση ΜΚΟ στη Λέσβο»

Την ανεξέλεγκτη δραστηριοποίηση ορισμένων μη πιστοποιημένων ΜΚΟ από τις δεκάδες, που έχουν «αναπτυχθεί» στη Λέσβο, λόγω της αύξησης της παράνομης μετανάστευσης και των προσφυγικών ροών, οι οποίες έχουν «αμφίβολη προσφορά και δράση και αντιστέκονται σε οποιαδήποτε μορφή οργανωμένης και κρατικής παρέμβασης στο έργο τους», φέρνει στη Βουλή ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, με ερώτηση, που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Στην ερώτηση του -βασιζόμενη σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή»- ο Ν. Κακλαμάνης ζητά να πληροφορηθεί συνολικά πόσες και ποιες πιστοποιημένες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στα νησιά του Αιγαίου και σχετίζονται με την υποδοχή, καταγραφή και περίθαλψη μεταναστών και προσφύγων.
Παράλληλα, ποια υπηρεσία του κράτους είναι αρμόδια για το συντονισμό και την επίβλεψη των ΜΚΟ, που έχουν δραστηριοποιηθεί στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και ποιες είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες που προστατεύουν τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και του κατοίκους της Λέσβου από τη δράση «ανένταχτων εθελοντών», οι οποίοι εμποδίζουν τις δράσεις πιστοποιημένων ΜΚΟ.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Υπόψη: 1. Του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα.
Του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Τόσκα.
ΘΕΜΑ: Δεκάδες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται χωρίς έλεγχο στη Λέσβο.
Η αύξηση της παράνομης μετανάστευσης και των προσφυγικών ροών κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς έχουν προκαλέσει αναστάτωση και αναταραχή σε πολλά από τα νησιά του Αιγαίου, την οποία καλούνται να διαχειριστούν και να την αντιμετωπίσουν οι υπηρεσίες των αρμόδιων Υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Προστασίας του Πολίτη, των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας.
Ωστόσο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» αναφέρει, πως εκτός από τις αρμόδιες αρχές της πολιτείας στα νησιά και ειδικότερα στη Λέσβο δραστηριοποιούνται για το ζήτημα μία σειρά από δεκάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και «αλληλέγγυοι εθελοντές», με δράσεις και ενέργειες ακόμη και αλληλοσυγκρουόμενες. Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα σύμφωνα με στοιχεία που έχει συλλέξει η δημοτική αρχή υπολογίζεται, ότι στο νησί δραστηριοποιούνται 81 ΜΚΟ και ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται, ενώ η εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής Μολύβου-Πέτρας κ. Ραλλού Κράλλλη τονίζει στην εφημερίδα, ότι μόνο στον Μόλυβο, μία κωμόπολη 1250 κατοίκων δραστηριοποιούνται 50 ΜΚΟ, που συμπεριφέρονται με περιφρόνηση στην κοινωνία.
Πραγματικά, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, αλλά και από μαρτυρίες κατοίκων αυτό το πλήθος ΜΚΟ και εθελοντών έχει προκαλέσει ένα περιβάλλον απορρύθμισης στην τοπική κοινωνία. Παράπλευρα στο σημαντικό έργο, που κάποιες από αυτές προσφέρουν, έχουν αναπτυχθεί διάφορες μη πιστοποιημένες οργανώσεις με αμφίβολη προσφορά και δράση. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η εφημερίδα οι μεγάλες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο νησί αναφέρουν σημαντικές παρεμβάσεις από «αλληλέγγυους» που κανείς δε γνωρίζει από πού αντλούν τη δύναμή τους και αντιστέκονται σε οποιαδήποτε μορφή οργανωμένης και βέβαια «κρατικής παρέμβασης στο έργο τους», γιατροί του νοσοκομείου Μυτιλήνης καταγγέλλουν αντιδράσεις από ΜΚΟ κάθε φορά που πλησιάζουν σε μέρη που είναι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες, ενώ πραγματοποιήθηκε μέχρι και κατάληψη ιδιωτικού οικοπέδου με σκοπό να ιδρυθεί hot spot από καταληψίες.
Η υποδοχή, η καταγραφή, η περίθαλψη, η στέγαση και γενικά η φροντίδα ταλαιπωρημένων προσφύγων που καταφθάνουν στη χώρα μας είναι πολύ σημαντικό και ουσιαστικό έργο για να επαφίεται από το κράτος στις ιδιωτικές πρωτοβουλίες μη πιστοποιημένων ΜΚΟ και «ανένταχτων εθελοντών». Κατά συνέπεια είναι επιτακτική ανάγκη οι αρμόδιες αρχές της πολιτείας να παρέμβουν, ώστε η πρώτη υποδοχή και φροντίδα των προσφύγων να γίνεται από ανθρώπους, που έχουν την αρμοδιότητα και την εμπειρία να την ολοκληρώσουν εντός της νομιμότητας, αλλά και σύμφωνα με όσα προβλέπονται σε Ευρωπαϊκές και διεθνείς συμφωνίες.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
-Πόσες και ποιες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στα νησιά του Αιγαίου σχετιζόμενες με την υποδοχή, καταγραφή, περίθαλψη, στέγαση και γενικά φροντίδα μεταναστών και προσφύγων; Ποιες από τις παραπάνω είναι πιστοποιημένες και από ποια Αρχή;
-Ποια υπηρεσία του κράτους είναι αρμόδια για το συντονισμό και επίβλεψη όλων αυτών των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά του Αιγαίου;
-Ποια αρμόδιες υπηρεσίες προστατεύουν τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους κατοίκους του νησιού της Λέσβου από τη δράση ανένταχτων εθελοντών αλληλέγγυων, που εμπλέκονται και εμποδίζουν στις δράσεις υπηρεσιών και πιστοποιημένων ΜΚΟ;
ΑΘΗΝΑ 24-11-2015
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: