Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Και νέο πλήγμα για τις αστικές συγκοινωνίες!

Επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΟΑΣΑ. Παραιτήθηκε ο αναπλ. πρόεδρος 
Μετά τους βανδαλισμούς λεωφορείων και τις επιθέσεις σε ελεγκτές, ακόμα ένα περιστατικό ήρθε να πλήξει τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, προκαλώντας μάλιστα την παραίτηση του αναπληρωτή προέδρου του ομίλου και απόστρατου αξιωματικού Π.Ν. Ευάγγελου Ρέντζιου για λόγους ευθιξίας. Χθες τα ξημερώματα άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ΟΑΣΑ, στο ιστορικό και διατηρητέο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Μετσόβου, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές.


Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ρέντζιος κάνει λόγο για στοχοποίηση των εργαζομένων από τις «επίκαιρες» παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας για αναδρομικές διαγραφές προστίμων (αναδρομικές από το 2010) και υποτιμητικές αναφορές σε εργαζομένους ως «κεφαλοκυνηγούς». «Τους τελευταίους μήνες το προσωπικό του ΟΑΣΑ και του ομίλου δέχεται πρωτοφανείς επιθέσεις. Η μαύρη πλέον πρόσοψη του κτιρίου μας θα αποκατασταθεί με τους πενιχρούς πόρους που διαθέτει ο οργανισμός.
Αυτό που δεν μπορεί να αποκατασταθεί είναι η εικόνα των εργαζομένων, αλλά και η εικόνα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, που βυθίζεται μέρα με την ημέρα στην αφάνεια και την απαξίωση. Ποιο είναι άραγε το επόμενο βήμα; Να θρηνήσουμε θύματα;» υπογραμμίζει ο παραιτηθείς αναπληρωτής πρόεδρος του ομίλου ΟΑΣΑ. Πρόλαβε, πάντως, να προεδρεύσει στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που ενέκρινε την παράταση της περιόδου κατασκευής των «έξυπνων στάσεων» για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αθήνας πέραν της 31/12/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: