Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

22/12/15

Ο μπαμπούλας του νεοφιλελευθερισμού


Σαν πολύ στον Λάκη Λαζόπουλο δεν συχνάζει ο βουλευτής της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης; Δεν αναφερόμαστε φυσικά στις φωτογραφίες που τον δείχνουν να χαριεντίζεται με τον «οργανικό κωμικό» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην αναπαραγωγή της κενής –από λογική και ιδεολογία– προπαγάνδας του κυβερνώντος κόμματος.

Μιλώντας χθες ο πρώην υπουργός για το δίλημμα του δεύτερου γύρου, είπε ότι «οι νεοδημοκράτες θα πρέπει επιλέξουν τι Νέα Δημοκρατία θέλουν. Θέλουν μια νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία η οποία θα πάει στο καθαρό, δημοκρατικό και ορθολογικό ιδεολόγημα του νεοφιλελευθερισμού, το οποίο ουσιαστικά, κοινωνικά και εκλογικά πατάει σε μια οικονομική αριστοκρατία, σε μια οικονομική ελίτ;» (ΒήμαFM 21.12.2015).

Ούτε ο κ. Πάνος Σκουρλέτης δεν θα μπορούσε να το πει καλύτερα. Ολόκληρη η αριστερή δαιμονολογία, αυτή που κόστισε τόσα πολλά και στη Ν.Δ. και στη χώρα, υιοθετείται από το στέλεχος της φιλελεύθερης παράταξης. Ο νεοφιλελευθερισμός «κοινωνικά και εκλογικά πατάει σε μια οικονομική αριστοκρατία, σε μια οικονομική ελίτ»; Ποιος Στρατούλης και ποιος Λαφαζάνης; Τον κ. Στυλιανίδη πρέπει να κάνουν ιδεολογικό καθοδηγητή στη Λαϊκή Ενότητα· μην πούμε ότι θα τα πήγαινε καλά και στο ΚΚΕ.


Για τη συνέχεια Καθημερινή


Δεν υπάρχουν σχόλια: