Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Το οργισμένο τηλέφωνο του Βίζερ στον Χουλιαράκη: Ή αποσύρετε το παράλληλο πρόγραμμα ή δεν ξεκινά το EWG
Ενα οργισμένο τηλεφώνημα με ένα ευθύ τελεσίγραφο δέχθηκε από η ελληνική κυβέρνηση από τις Βρυξέλλες με αφορμή το παράλληλο πρόγραμμα.
Ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, σήκωσε το τηλέφωνο και πήρε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.


Σε έντονο ύφος, διεμήνυσε προς τον Ελληνα υπουργό ότι το κουαρτέτο και οι θεσμοί δεν έχουν ενημερωθεί ούτε καν για το κόστος του παράλληλου προγράμματος. Τόνισε δε πως αν δεν αποσυρθεί το εν λόγω ν/σ θα θεωρηθεί μονομερής ενέργεια και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να ξεκινήσει το EWG.
Ο κ. Χουλιαράκης επικοινώνησε αμέσως με το υπ. Οικονομικών και το μέγαρο Μαξίμου, μεταφέροντας την απαίτηση των δανειστών. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: Λίγη ώρα αργότερα, το παράλληλο πρόγραμμα αποσυρόταν με ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής.


Πηγή: Το οργισμένο τηλέφωνο του Βίζερ στον Χουλιαράκη: Ή αποσύρετε το παράλληλο πρόγραμμα ή δεν ξεκινά το EWG | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/241439/orgismeno-tilefono-toy-vizer-ston-hoyliaraki-i-aposyrete-parallilo-programma-i-den#ixzz3ugK642dy

Δεν υπάρχουν σχόλια: