Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015


8/12/15

Οι Έλληνες της Ρωσίας και ο Ιβάν Σαββίδης ζητούν από τη Δούμα να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Οι Έλληνες της Ρωσίας απευθύνθηκαν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν για το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που ζουν στη Ρωσία.
Η επιστολή εστάλη από τον Ιβάν Σαββίδη, πρόεδρο της Εθνοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας· φέρει τις υπογραφές των μελών του ΔΣ και των προέδρων των ελληνικών οργανώσεων της Ρωσίας.
Στο ψήφισμά τους οι Έλληνες της Ρωσίας τονίζουν ότι η Γενοκτονία των Ποντίων είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ως αποτέλεσμα της αιματηρής σφαγής σκοτώθηκαν, σύμφωνα με διαφορετικές πηγές, από 350.000 έως και ένα εκατομμύριο Έλληνες του Πόντου. Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και ήταν καταδικασμένες σε πείνα και ατελείωτες περιπλανήσεις. Παράλληλα, βρισκόταν σε εξέλιξη και η συστηματική εξόντωση των Αρμενίων, των Ασσυρίων και άλλων χριστιανών.

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: