Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

«Πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο στην απεργιακή ιστορία της Ελλάδας: Ειδικά το αριστερό κυβερνητικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους ανθρώπους να συμμετάσχουν στη γενική απεργία κατά της πολιτικής λιτότητας (…) της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και να παραλύσουν τον δημόσιο βίο», παρατηρεί η Tageszeitung του Βερολίνου. 

Όπως εκτιμά ο σχολιαστής της, «το κόμμα και η κυβέρνηση πρέπει να τα βρουν. Διότι ‘μένουν μαζί, αλλά κοιμούνται χώρια', όπως επισήμανε ένας Έλληνας σχολιαστής. Όμως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν και οι δύο πλευρές ξέρουν τι ακριβώς αποδέχονται. Γι' αυτό ο Τσίπρας θα έπρεπε εκτός από την πολιτική των περικοπών να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα, το οποίο θα απαλύνει τις κοινωνικές επιπτώσεις των όρων (σ.σ. λιτότητας) και θα διαμοιράζει δίκαια το βάρος των βάρβαρων μέτρων».

«Όταν σύντροφοι απεργούν εναντίον συντρόφων», τιτλοφορεί δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, σχολιάζοντας στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι «προφανώς ορισμένοι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν με τίποτα να εγκαταλείψουν τον ρόλο της αντιπολίτευσης». 

Η εφημερίδα κάνει λόγο για "κωμικοτραγικές στιγμές", παρατηρώντας ότι «τα ελληνικά συνδικάτα πραγματοποίησαν την Πέμπτη 24ωρη γενική απεργία. Η δυσαρέσκειά τους δεν στράφηκε αυτή τη φορά κατά ανεπιθύμητων συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αλλά εναντίον της πρώτης αριστερής κυβέρνησης, όπως η ίδια αρέσκεται να αυτοαποκαλείται, υπό τον Αλέξη Τσίπρα και τη δική του πολιτική λιτότητας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: