Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

2/12/15

Εξευτέλισαν την Ελλάδα οι εθνομηδενιστές - Φερχόφσταντ: Τρύπια σαν... ελβετικό τυρί τα σύνορα της Ελλάδας

Πυρ ομαδόν κατά της Ελλάδας - Μας απειλούν ανοιχτά για τη Σένγκεν  
Στόχος των εταίρων μας είναι να αναλάβει η Frondex τη φύλαξη των συνόρων μας - Η Ελλάδα έχει χρόνο μέχρι τη Σύνοδο της 17ης Δεκεμβρίου, επισήμανε ο Αβραμόπουλος - Ελεύθερη μετακίνηση μόνο αν διαφυλάξουμε τα σύνορα, προειδοποίησε ο Κατάινεν
Σφίγγουν τον κλοιό στην Αθήνα οι Ευρωπαίοι και συνεχίζουν την ασφυκτική πίεση για το προσφυγικό και τη Συνθήκη Σένγκεν. 

Μετά τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων της ΕΕ και τις δηλώσεις του Φιλανδού Αντιπρέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν και του Ολλανδού Επιτρόπου αρμόδιου για θέματα βελτίωσης της νομοθεσίας Φράνς Τίμμερμανς για την ανάγκη φύλαξης των ελληνικών συνόρων από τη Frontex, ήλθε η σειρά του Γκι Φερχόφσταντ.

Ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στην Ευρωβουλή καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου, γιατί αρνείται την ανάπτυξη ευρωπαϊκών δυνάμεων ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής για την καλύτερη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της χώρας.

Σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος τονίζεται ότι «δεν μπορεί να υπάρχει ζώνη Σένγκεν της οποίας τα εξωτερικά σύνορα μοιάζουν με ελβετικό τυρί. Αν η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί τα σύνορά της θα πρέπει να δεχθεί την βοήθεια της Ευρώπης.»

Ο Φερχόφσταντ θεωρεί απαράδεκτη την δικαιολογία ότι η φρούρηση των ελληνικών συνόρων από άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. προσβάλει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και τονίζει ότι δεν μπορεί μια χώρα να είναι μέλος της συνθήκης Σένγκεν και την ίδια στιγμή να αρνείται να διαχειριστεί τα σύνορά της, σχολιάζοντας: «Αν συμβεί αυτό η ζώνη Σένγκεν θα συρρικνωθεί».


Παρέμβαση Αβραμόπουλου
Το βαρύ κλίμα που επικρατεί για τη χώρα μας μαρτυρά και η δραματική παρέμβαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων. 

Ο Έλληνας Επίτροπος τόνισε ότι «η άμεση και πλήρης εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων σε πρόσφατα συμβούλια, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από όλα τα Κράτη Μέλη θα ενισχύσει την ασφάλεια των θαλάσσιων συνόρων αλλά και θα επαναφέρει τον έλεγχο στα βόρεια σύνορα, όπου μη ταυτοποιημένοι μετανάστες προσπαθούν να συνεχίσουν τη πορεία τους προς τα βόρεια».

Διευκρίνισε μάλιστα ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι ενήμερη για την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στη βάση των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων».

«Μέχρι τη Σύνοδο της 17ης Δεκεμβρίου η κατάσταση πρέπει να έχει βελτιωθεί σημαντικά τόσο στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας» ξεκαθάρισε, προσθέτοντας: «Eίμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα βάλει τέλος στις θεωρίες, είτε περί κατάρρευσης της ζώνης Σένκγεν, είτε περί εξόδου της χώρας από αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: