Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

«Βροντώδης η επιστημολογική υστέρηση» του Λιάκου

Ο Ζουράρις κατά του πρόεδρου των «σοφών» για την Παιδεία 
Με τον δικό του «ιδιαίτερο» τρόπο στηλίτευσε την Τρίτη, στη Βουλή, ο Κωνσταντίνος Ζουράρις τον εκλεκτό του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και πρόεδρο της επιτροπής «σοφών» για την Παιδεία, Αντώνη Λιάκο! Μάλιστα, ο ίδιος προανήγγειλε ότι θα δώσει μάχη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, την οποία ωστόσο ομολόγησε ότι θα χάσει.
«Συνάδελφοι και συνάδελφοι, σήμερα είμαι "ελευθέρας βοσκής" και θα μιλήσω για ορισμένους "βοσκηματώδεις" που ασχολούνται με την Παιδεία» τόνισε αρχικά, «φωτογραφίζοντας» τον κ. Λιάκο.


Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επιχείρησε να εξηγήσει τη «βροντώδη επιστημολογική υστέρηση» του κ. Λιάκου: «Οταν μιλάνε για την "ασυνέχεια" του Ελληνισμού, που εδώ και εκατόν πενήντα χρόνια περίπου ξεκίνησε από μερικούς ηλίθιους Ευρωπαίους -και θα σας εξηγήσω για ποιον λόγο το έκαναν, και δεν ήταν μόνο για τους γνωστούς πολιτικούς λόγους, ήταν η απαιδευσία- πρέπει να μας πουν επιστημονικά σε ποιο σημείο, πότε, πού τελείωσε ο Ελληνισμός». Ολοκλήρωσε, δε, την ομιλία του λέγοντας ότι «την άποψη της συνέχειας θα τη διαβάσει κανείς στον Μίκη και τον Ρίτσο, που κάποιοι τους αποκαλούν εθνικιστές».
Τη σκυτάλη πήρε χθες ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι γνωστός για τις επιστημονικές του απόψεις σχετικά με την ανάγκη επαναχαρτογράφησης και αναψηλάφισης της ελληνικής Ιστορίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: