Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Πανούση



Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και τις καταγγελίες του περί σχεδίου πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής διετάχθη διπλή εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του κ. Πανούση αλλά και τη μηνυτήρια αναφορά των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη δημοσιοποίηση εγγράφων που εμφανίζονται ως απόρρητα, κατατεθειμένα από τον πρώην υπουργόΤο μεσημέρι της Παρασκευής διετάχθη διπλή εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του κ. Πανούση αλλά και τη μηνυτήρια αναφορά των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη δημοσιοποίηση εγγράφων που εμφανίζονται ως απόρρητα, κατατεθειμένα από τον πρώην υπουργό.

Ειδικότερα, η πρώτη αφορά στην αναφορά του Γ. Πανούση, στα έγγραφα που προσκόμισε και στη συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα. 

Αντικείμενο της εν λόγω έρευνας είναι η διακρίβωση τυχόν ποινικών αδικημάτων, όπως βία κατά πολιτικού σώματος ή της κυβέρνησης (κακούργημα), παράνομη βία, συμμετοχή στο αδίκημα της κατάληψης της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και όσων άλλων πράξεων ενδεχομένως προκύψουν από την όλη διαδικασία.

Στο πλαίσιο της επίμαχης έρευνας, ο αντεισαγγελέας θα ζητήσει στοιχεία για το αν έχουν σχηματιστεί δικογραφίες μετά τη βόμβα στο γραφείο του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση και την κατάληψη στο πανεπιστήμιο, και αν έχουν μπει στο αρχείο, θα ζητήσει την ανάσυρσή τους και τον συσχετισμό τους με την παρούσα δικογραφία.

Σε ό,τι αφορά στη μηνυτήρια αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Τόσκα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ερευνηθεί η γνησιότητα των εγγράφων που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, δημοσιεύθηκαν στον Τύπο και αναπαρήχθησαν από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. 

Εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι γνήσια, ζητείται να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί τα εξής αδικήματα:

- της υπεξαγωγής εγγράφων από υπάλληλο
- της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου
- της παράβασης καθήκοντος της εχεμύθειας.

Η διενέργεια της έρευνας διετάχθη από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη προς τον αντεισαγγελέα Δημήτρη Δασούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: