Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

4/11/15

Πανηγυρίζει η τουρκική Sabah για τις δηλώσεις Φίλη

Την ώρα που όλος ο ποντιακός Ελληνισμός ζητά την παραίτησή του... 

«Γενναία παραδοχή» χαρακτηρίζει όσα είπε ο  Έλληνας υπουργός Παιδείας για τη γενοκτονία των Ποντίων - Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τη φωτογραφία Φίλη

Τη στιγμή που ο ποντιακός ελληνισμός ζητεί την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Νίκο Φίλη, μετά τις δηλώσεις του για «εθνοκάθαρση» και όχι για γενοκτονία των Ποντίων, η είδηση πέρασε τα ελληνικά σύνορα και έφτασε στην Τουρκία.

Η τουρκική εφημερίδα Sabah, λοιπόν, με δημοσίευμά της στο πρωτοσέλιδό της, αλλά και στην ηλεκτρονική εκδοχή της αναφέρεται στην άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων από τον υπουργό Παιδείας.


«Μία γενναία παραδοχή από τον υπουργό Παιδείας», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος που μεταφέρει τις δηλώσεις του κ. Φίλη στις οποίες τόνισε πως παρότι αναγνωρίζεται «το αίμα, ο πόνος, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια».

Η τουρκική εφημερίδα, μάλιστα, επισημαίνει πως η άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων από τον κ. Φίλη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την ελληνική αντιπολίτευση αλλά και τις Ενώσεις Ποντίων. 

Το δημοσίευμα δε, εξηγεί ότι ο υπουργός Παιδείας ήταν δημοσιογράφος πριν εκλεγεί βουλευτής, παραθέτοντας τις δηλώσεις του.
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: