Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ιδρύθηκε η πρώτη Κοινότητα Ελλήνων στα Σκόπια

Έλληνες πολίτες που ζουν και εργάζονται στην πΓΔΜ προχώρησαν στην ίδρυση Κοινότητας Ελλήνων, την πρώτη του είδους αυτού στη χώρα.
Η Κοινότητα Ελλήνων, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε την Πέμπτη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Σκοπίων, παρουσίασε το πλαίσιο λειτουργίας της, το οποίο σχετίζεται με δραστηριότητες από τον χώρο του πολιτισμού και με επιμορφωτικά και κοινωνικά ζητήματα.
Ο πρόεδρος της νεοσύστατης Κοινότητας Ελλήνων Νίκος Φραγκόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι σχέσεις μεταξύ των πολιτών της Ελλάδας και της πΓΔΜ μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο, προς όφελος των ίδιων και πρόσθεσε ότι φιλοδοξία της Κοινότητας είναι να συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή, με πνεύμα θετικό και δημιουργικό.


Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρέσβης της Ελλάδας στα Σκόπια Θεοχάρης Λαλάκος, ο οποίος σημείωσε ότι έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες για τη δημιουργία μίας Κοινότητας Ελλήνων στη χώρα, η οποία, όπως και όλες οι άλλες Κοινότητες Ελλήνων σε άλλες χώρες με τους ίδιους σκοπούς, θα είναι σε θέση να συμβάλει στην ανάπτυξη της πολιτιστικής συνεργασίας, να αναλάβει δράσεις κοινωνικής υποστήριξης και να διατελέσει επιμορφωτικό έργο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δεκάδες Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην πΓΔΜ, εκπρόσωποι ελληνικών και τοπικών επιχειρήσεων, εκπρόσωποι πρεσβειών άλλων χωρών στα Σκόπια, και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.
Η εκδήλωση αυτή της Κοινότητας Ελλήνων στα Σκόπια έλαβε μεγάλη δημοσιότητα από τα μεγαλύτερα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, τα οποία προέβησαν σε εκτενείς αναφορές.
πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: