Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

4/11/15

Πατουλίδου: Οι δηλώσεις Φίλη αφήνουν άναυδους εχθρούς και φίλους της Ελλάδας

Οργή, θλίψη και απογοήτευση προκάλεσαν στην αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου οι αχαρακτήριστες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων.


Διερωτάται με θλίψη «ποιος θα μπορούσε να διανοηθεί ότι από στόμα Έλληνα, Έλληνα πολιτικού, Έλληνα υπουργού θα γινόταν προσπάθεια εκχυδαϊσμού της ιστορικής αξίας της μνήμης».
Μάλιστα, όπως γράφει σε ανακοίνωσή της χαρακτηριστικά, οι δηλώσεις αυτές έχουν αφήσει «άναυδους εχθρούς και φίλους της Ελλάδας και προσβάλλουν εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές μαρτύρων, νεκρών των Ελλήνων του Πόντου»!
Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τονίζει ότι «η επιστήμη της ιστορίας και του ανθρώπινου πολιτισμού σηκώνει τα χέρια ψηλά» στην περίπτωση που «κάποιοι θεωρούν ότι οι προφανείς γενοκτονίες, χρειάζονται για την επαλήθευσή τους επιστημονικό ορισμό».
Δυστυχώς για εκείνους που «οι καταγεγραμμένες από εχθρούς και φίλους σφαγές των Ποντίων είναι μαθηματικές εξισώσεις, νόμοι της φυσικής ή χημικές αντιδράσεις» και ευτυχώς για τις νεότερες γενιές των Ελλήνων  η ιστορία έχει γραφτεί ουρλιάζοντας, επισημαίνει η Βούλα Πατουλίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: