Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

4/11/15


Δυο εκατομμύρια Πόντιοι ζητούν την αποπομπή του Νίκου Φίλη

Το ζήτημα των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, με τις οποίες αρνείται την τέλεση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής, δεν είναι απλό, για τους εξής λόγους:


Πρώτον, γιατί η Βουλή των Ελλήνων έχει αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, ομόφωνα, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων, το 1994 και το 1998.
Δεύτερον, γιατί έχουν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας ξένα κοινοβούλια και το Ευρωκοινοβούλιο.
Τρίτον, γιατί και η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars) έχει αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής.
Τέταρτον και κυριότερο, γιατί η άρνηση της γενοκτονίας -σύμφωνα και με το ψήφισμα της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών- αποτελεί την τελευταία πράξη της γενοκτονίας, που είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Κι αυτό γιατί στην ουσία βάζει την ταφόπλακα πάνω από τα θύματα της γενοκτονίας προετοιμάζοντας στην ουσία την επόμενη, που είναι σε εξέλιξη και μάλιστα με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Και εννοούμε τη γενοκτονία των χριστιανών της Συρίας, που διαπράττεται με ευθύνη της Τουρκίας.
Το ζήτημα της γενοκτονίας είναι ένα μείζον ζήτημα. Πέραν της ευθείας προσβολής που γίνεται στις εκατοντάδες χιλιάδες των νεκρών και στα εκατομμύρια των Ελλήνων που κατάγονται από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, συνιστά και ένα τεράστιο εθνικό θέμα.
Και δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς διεθνολόγος ή διάνοια, για να κατανοήσει το μέγεθός του. Ακόμα και ο κ. Φίλης, με τις γνώσεις που έχει, θα μπορούσε να κατανοήσει το μέγεθός του μόνον από τις αντιδράσεις της επίσημης Τουρκίας σε οτιδήποτε σχετίζεται με το θέμα αυτό.
Η Τουρκία δαπάνησε και δαπανά δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια τροφοδοτώντας μηχανισμούς προπαγάνδας παγκοσμίως, για να αποδείξει αυτά που λέει ο κ. Φίλης. Ότι τα όσα έγιναν την περίοδο εκείνη, δεν συνιστούν γενοκτονία.
Αλήθεια, έχει αναρωτηθεί ο κ. Φίλης γιατί το κάνει η Τουρκία; Γιατί δαπανά δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια; Επειδή δεν έγινε γενοκτονία ή επειδή θέλει να ολοκληρώσει την γενοκτονία μέσω της αποσιώπησης και της αποενοχοποίησής της, για να προετοιμάσει τις επόμενες πολιτικές της κατά των χριστιανών της Συρίας, στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη;
Όσον αφορά την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, πρέπει να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Οι δηλώσεις ενός υπουργού ακόμα και σε κοινοβουλευτική επιτροπή για ένα τέτοιο θέμα δεσμεύουν την κυβέρνηση.
Όσο παραμένει ο κ. Φίλης στην κυβέρνηση, αυτό σημαίνει ότι στην ουσία η κυβέρνηση της Ελλάδας ενστερνίζεται τις θέσεις του βάζοντας και η ίδια ταφόπλακα στο ζήτημα της γενοκτονίας και στις εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς. 
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Και εξ όσων συνάγονται από τις δηλώσεις των εκατοντάδων συλλόγων και ομοσπονδιών ανά των κόσμο, των καλλιτεχνών, των αθλητών, ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων αλλά και των απλών ανθρώπων μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα δυο εκατομμύρια των Ποντίων και όχι μόνο, απαιτούν την απομάκρυνση του κ. Φίλη από την κυβέρνηση. Θα το αποδείξουν και με τη μεγάλη διαδήλωση που οργανώνει την Πέμπτη στις 16:00 στο Σύνταγμα η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.
Ξεκάθαρα πράγματα· η κυβέρνηση πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση. Ή ενστερνίζεται τις δηλώσεις Φίλη και παραμένει αγκαλιά με τους γενοκτόνους ή τον αποπέμπει.
Οι Πόντιοι δεν πρόκειται να ανεχθούν μια τέτοια προσβολή, έναν τέτοιο εμπαιγμό. Αποπομπή τώρα!
 http://www.pontos-news.gr/article/142888/dyo-ekatommyria-pontioi-zitoyn-tin-apopompi-toy-nikoy-fili

Δεν υπάρχουν σχόλια: