Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

6/11/15

Να καταλάβω


Όταν ο Τσίπρας, δουλεύοντας 17 ώρες τη νύχτα 12 προς 13 Ιουλίου υπέγραφε:

1. Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει μετά την επιτυχή αξιολόγηση και μάλιστα μέχρι 15 Νοεμβρίου
2. Για τα κόκκινα δάνεια θα έχει λήξει το πλαίσιο ως προαπαιτούμενο της υποδόσης
3. Μέχρι τέλους του έτους θα είναι εν λειτουργία το Ταμείο Χρέους
τι σκατά καταλάβαινε ότι υπέγραφε;
Δε βρέθηκε κανείς Έλληνας ή Κορεάτης να του πει; Ή μήπως υπέγραφε με στόχο να πηδηχτούμε όλοι μαζί απ' το παράθυρο;
Για τα βόδια Σταθάκη, Τσακαλώτο, Χουλιαράκη:
Ρε σούργελα, σας τα λέει η Fitch - εμάς να μη μας ακούτε γιατί είμαστε πρώτης γενιάς γερμανοτσολιάδες. Ή ξεφορτώνετε τις τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια ή δεν έχετε τράπεζες! Αν θέλετε να χαρίσετε δάνεια ή να μειώσετε το ρυθμό αποπληρωμής τους (με ρυθμίσεις, κλπ), πρέπει να βρείτε λεφτά. Απλούστατα, κάνετε δημόσιο μέρος του ιδιωτικού χρέους!

Ο Τσίπρας στις προγραμματικές, αντικαπιταλιστής και αντιτραπεζίτης αριστερός ων, διαβεβαίωνε πως δεν θα πουληθούν δάνεια στους κακούς κερδοσκόπους καπιταλιστές. Παπάρια μάντολες! Ο Σταθάκης στα τέσσερα, συμφώνησε! Γουστάρω αριστερή παπάντζα!
Κοινωνικά ευαίσθητο όμως το τρελό αγόρι της αριστεράς, δεν θα επιτρέψει πλεiστηριασμούς και θα λυθεί το πρόβλημα πολιτικά! Πολιτικά, ξεπολιτικά, τα λεφτά ποιός θα τα βάλει; Ας το δούμε συγκεκριμένα και πραγματικά.

1. Τα κόκκινα στεγαστικά είναι περίπου €24 δισ. Άγνωστο πόσα είναι εξ ανάγκης και πόσα από συνειδητούς μπαταχτσήδες. Δηλαδή, για πόσα μπορεί να ανακτηθεί κεφάλαιο και πόσο.

2. Απ' αυτά τα "καλά" είναι περίπου €8-€10 δισ. Καλά εν προκειμένω θα πει, μία υποθήκη η εκτιμώμενη εμπορική αξία της εμπράγματης εξασφάλισης είναι τουλάχιστον το 60% της υπολειπόμενης αξίας του δανείου. Τα υπόλοιπα έχουν πολλαπλές προσημειώσεις και εμπράγματες εξασφαλίσεις (υποθήκες) οι οποίες στην πραγματικότητα εγγυώνται πως δεν θα εισπραχθούν ποτέ.

3. Οι πληττόμενοι από την κρίση συμπολίτες μας προς τους οποίους πρέπει να στραφεί η αλληλεγγύη της κοινωνίας είναι υποσύνολο της πρώτης κατηγορίας των "καλών" κόκκινων στεγαστικών. Η κοινωνία γιατί να προστατεύσει και όλους τους άλλους;

4. Τα βόδια της κυβέρνησης λένε του κόσμου τις δήθεν φιλολαϊκές παπάντζες. Στην πραγματικότητα κάνουν επικοινωνιακή πολιτική, να εμφανίζονται οι κακοί τροϊκανοί που θέλουν να πιούν το αίμα των Ελλήνων και να τους πάρουν το κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι τους. Τα πονηρά βόδια κλείνουν το μάτι στους πονηρούς συμπολίτες που επειδή οι ίδιοι είναι μάγκες θα φορτώσουν τα χρέη τους στο κοινωνικό σύνολο. Νάτοι και οι καινούριοι αγανακτισμένοι, στο πλευρό του ηγέτη των μπαταχτσήδων Τσίπρα. Εκμετάλλευση και του πόνου των συμπολιτών που πραγματικά έχουν ανάγκη.

5. Ο Μοσκοβισί που ήταν εδώ μέχρι χτες σας τότε ξεκάθαρα (εμείς το διαβάσαμε στο μπλογκ του): δεν πρέπει να ξεφύγουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Πάντα, αυτό ήταν το πρόβλημα. Το ίδιο πρόβλημα αρνείται να αντιμετωπίσει το τσιπριστάν. Ανεξαρτήτως του κόστους: καθυστερεί η αξιολόγηση, δεν καταβάλλεται η υποδόση, η ανακεφαλαιοποίηση στον αέρα, η οικονομία και μαζί της όλη η κοινωνία στα τάρταρα.

6. Αν θυμάστε, ο Σταθάκης προεκλογικά (του Ιανουαρίου) είχε πει τη μαλακία: σιγά μη μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε για πέντε δισ. Θα σ' αφήσουν βρε όρθιο ραδίκι - αυτό τουλάχιστον και το ελάχιστο μυαλό σου τόχει καταλάβει. Οπότε κάνει τη ρελανς: αν είναι έτσι, θα διαλύσουμε εμείς οι αριστεροί τη χώρα για λιγότερα από τρία δισ - με τον αρχηγό μας όμως, το τρελό αγόρι τον Αλέξη, να έχει εκτός από τους δημοσίους υπαλλήλους, τους μεγαλοκαρχαρίες ολιγάρχες και όλους τους μικρομπαταχτσήδες πίσω του. 
Η διαφορά είναι πως οι ολιγάρχες κάνουν τα κουμάντα τους ΚΑΙ για το φαλιμέντο. Οι υπόλοιποι τι διάολο σώζουν; Όλοι οι υπόλοιποι, πέραν των 320.000 δανειοληπτών (πληττομένων και μπαταχτσήδων), τι κάθονται και κοιτάνε; Παγόβουνο είναι μπροστά μας και η ορχήστρα παίζει.

Τα ίδια θάχουμε με το Ταμείο Χρέους αμέσως μετά! Ο λαϊκός ηγέτης πρέπει να βάλει τα βόδια του να σχεδιάσουν ένα Ταμείο που θα έχει - με όρους αγοράς, όχι φουσκωμένες αντικειμενικές αξίες - €50 δισ εγγυημένες πραγματικές αξίες και το οποίο Ταμείο θα βγάλει είτε υπεραξίες είτε τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία, €50 δισ έναντι του χρέους. Ναι, αλλά τα €12.5 δισ θα πάνε στην ανάπτυξη. Ε ας μας πουν οι αριστεροί παπατζήδες από ποιά περιουσιακά στοιχεία θα βγουν €12.5 δισ (πέρα από τις δρομολογημένες αποκρατικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ) που θα πάνε τα επόμενα δύο η΄τρία χρόνια για την ανάπτυξη! Ναι αλλά το Ταμείο θα έχει ζωή 30 χρόνια! Ε ας σπρώξουμε την ανάπτυξη με το πάσο μας, σε 10, 20, ή 30 χρόναι!

George J. Prokopakis

Δεν υπάρχουν σχόλια: