Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Αποχώρηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τη συζήτηση στη Βουλή – Πυρά από Κυριάκο Μητσοτάκη

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποχώρησε από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις βοσκήσιμες γαίες, λόγω του μεγάλου αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν σε αυτό, ενώ πυρά προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε για τον ίδιο λόγο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» κατηγόρησε την κυβέρνηση η Δημοκρατική Συμπαράταξη και αποχώρησε από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις βοσκήσιμες γαίες, λόγω του μεγάλου αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν σε αυτό.

Ο εισηγητής του κόμματος Μιχάλης Τζελέπης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το εν λόγω νομοσχέδιο έχει 20 άρθρα και κατατέθηκαν 21 άσχετες τροπολογίες. 

«Ευτελίζετε με προκλητικό τρόπο τον κοινοβουλευτικό διάλογο. Σας καθοδηγούν οι πελατειακές σας σχέσεις, οι συντεχνιακές σας λογικές και το στήσιμο ενός σκληρά ελεγχόμενου κράτους», είπε ο κ. Τζελέπης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε ότι «η Κυβέρνηση καταλύει τον κοινοβουλευτισμό με εκπρόθεσμες υπουργικές τροπολογίες. 
Καταλύεται η Διοίκηση από κομματικούς στρατούς. Καταλύεται ο κοινοβουλευτισμός από εκπρόθεσμες υπουργικές τροπολογίες. Κατά τα άλλα ζητείται συναίνεση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος περαιτέρω δήλωσε ότι η κυβέρνηση ξεπέρασε τα όρια της κακής νομοθέτησης.

Επισήμανε εξάλλου ο υποψήφιος πρόεδρος και βουλευτής της ΝΔ:


«Επιπλέον με εκπρόθεσμες υπουργικές τροπολογίες η Κυβέρνηση:
 
1. Τροποποιεί το σύστημα επιλογής και τοποθέτησης Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου ο κ. Φίλης να αναδείξει σε θέσεις ευθύνης κομματικούς "ημετέρους"
 
2. Επανακαθορίζει τον τρόπο διοίκησης των ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, Ο.Σ.Υ. προκειμένου ο κ. Σπίρτζης να αναβιώσει προσφάτως καταργηθείσες θέσεις διοίκησης ώστε να διορίσει "ημετέρους" σε αυτές
 
3. Παρατείνει όλες ανεξαιρέτως τις συμβάσεις καθαρισμού δημοσίων κτιρίων μέχρι 31.12.2016, αφού βέβαια ο κ. Βερναρδάκης προώθησε τις επαναπροσληφθείσες καθαρίστριες σε άλλες υπηρεσίες»

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/300664/apohorisi-tis-dimokratikis-subarataxis-apo-ti-suzitisi-sti-vouli-pura-apo-kuriako-mitsotaki-/#ixzz3t6co70W8
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: