Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

Ποιος θα πληρώσει τη μεγάλη απουσία

Η παράταξη οφείλει,όταν απέλθουν οι ανίκανοι μηδενιστές, να ανασυγκροτήσει την ομάδα ΔΕΛΤΑ
Η ομάδα ΔΕΛΤΑ είναι η αιχμή του δόρατος της εσωτερικής φρουράς της δημοκρατίας στην αντιμετώπιση ταραχών και όχι μόνο. Η πλέον ταχυκίνητη μονάδα της Αστυνομίας στο αστικό περιβάλλον. Εδωσε τη μάχη με το περιθώριο και την κέρδισε πολλές φορές. Αυτό δεν το συγχωρεί ο «χώρος», που βρίσκει τους δελτάδες συνεχώς μπροστά του. Μεγάλος ο αριθμός περιστατικών όπου απέτρεψαν τα χειρότερα. Ενδεικτικό και εμβληματικό το συγκεκριμένο: Το βράδυ της 4/2/2012 υπερασπίστηκαν το σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας από επίθεση περίπου 100 αντεξουσιαστών με μολότοφ, σιδερόβεργες και ξύλινα κοντάρια.

Το κόμμα των «αριστερών μνημονιακών» έχει πολλά νταραβέρια με το περιθώριο. Είχαν υποσχεθεί στους μεσοτοιχία συντρόφους τους και στη νεολαία τους το ρουσφέτι της διάλυσης της ΔΕΛΤΑ. Οι υπόγειες διαδρομές τους με το περιθώριο της βίας αποδεικνύονται από μια πραγματικότητα, που γελοιοποιεί την άποψη πως υπάρχει μόνο ένα άκρο, το οποίο είναι μαύρο, ακροδεξιό, πως υπάρχουν κακά μαχαίρια αλλά «καλές» μολότοφ και αντιεξουσιαστικά ή ακροαριστερά «καλά» ρόπαλα και πιστόλια, καλοί και κακοί νεκροί: στο πρώτο και το δεύτερο Μνημόνιο κάηκε το πελεκούδι, στο τρίτο, το φαρδύτερο και αριστερό, ήταν απλά Τρίτη.


Στα μέτρα των Σαμαροβενιζέλων γινόταν του Κουτρούλη ο γάμος από συνδικάλες, φρικιά, συνιστώσες και το λουρί της μάνας. Τώρα επί κομισαρίων και της ψευτοδεξιάς ορντινάτσας τους, που ξεσκίζουν τον λαό με φόρους και περικοπές, η «επανάστασις» αντιμετωπίζει το μεγάλο δίλημμα: κανέλα ή τριμμένη σοκολάτα στον καπουτσίνο. Μόνο κάτι «χάπενινγκ» και τα συνήθη ντου στους μπάτσους, που δεν είναι ούτε γουρούνια ούτε δολοφόνοι, αλλά η πρώτη γραμμή άμυνας της Πολιτείας από τη μαύρη ή την κόκκινη φασιστική βία, από κάθε μορφής και χρώματος ολοκληρωτικούς, βάνδαλους, πλιατσικολόγους και δολοφόνους.
Εγώ, το έχω ξαναπεί, όταν από τη μια είναι τα κωλόπαιδα των αστών που παίζουν «επανάσταση», που θεωρούν «δικαίωμα» τον εμπρησμό, τους βανδαλισμούς, τον φόνο για να επιβάλουν τις μειοψηφικές απόψεις τους και από την άλλη, οι μπάτσοι, τουτέστιν οι συμμαθητές, οι γείτονές μου, οι φρουροί της ασφάλειας του λαού και της δημοκρατικής πολιτείας, είμαι με τους μπάτσους. Διότι, να το εμπεδώσουμε, στη δημοκρατική πολιτεία το μονοπώλιο της βίας ανήκει μόνο στα όργανα του κράτους, όταν εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους νόμους απέναντι σε όσους τα παραβιάζουν.

Η ατυχέστατη αμφισβήτηση από τον αρμόδιο υπουργό του «δημοκρατικού ελέγχου» και της «αποτελεσματικότητας» της ΔΕΛΤΑ εκστομίστηκε μετά τα γεγονότα της 17/9. Γύρω στα 200 άτομα επιτέθηκαν στο Α.Τ. Εξαρχείων, έριξαν δεκάδες δημοκρατικότατων μολότοφ, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν αστυνομικοί και κρατούμενοι που βρίσκονταν στο τμήμα αλλά και περίοικοι πολίτες. Γι' άλλη μια φορά η ΔΕΛΤΑ έσωσε την κατάσταση κι όλως «αναποτελεσματικώς» δεν έγιναν φλαμπέ αστυνομικοί, κρατούμενοι ή άλλοι πολίτες. Τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, του ενός του έσπασε δημοκρατικότατα το χέρι αλλοδαπή με πυροσβεστήρα (!) κι έγιναν εννέα συλλήψεις. Αρχισε το γνωστό γαϊτανάκι καταγγελιών με τους συνήθεις συμμετέχοντες, διότι πάλι οι παλιόμπατσοι δεν μοίρασαν τσάι με κουλουράκια και δεν αντιμετώπισαν τις μολότοφ και τα ρόπαλα με λουκουμόσκονη και αστυνομικοί βρέθηκαν κατηγορούμενοι. Δεν ξέρω τη δικογραφία, ποιος και πόσο δίκιο έχει, αλλά ξέρω το τεκμήριο αθωότητας, το οποίο η πολιτική ηγεσία το έγραψε εκεί που δεν βλέπει ο ήλιος. Την απουσία της ταχυκίνητης ΔΕΛΤΑ θα την πληρώσει, απλά, η δημοκρατία. Κι όταν ο «χώρος», που θρέφουν και χαϊδεύουν τα συντρόφια, στραφεί εναντίον τους, ας πάνε για ξεμάτιασμα στη Φωτίου.

Απλές κουβέντες. Η παράταξή μας οφείλει με στεντόρεια φωνή να καταγγείλει τη μεθόδευση, τους κινδύνους και όταν απέλθουν οι ανίκανοι μηδενιστές να ανασυγκροτήσει τη ΔΕΛΤΑ.
Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
*δικηγόρος
http://www.dimokratianews.gr/content/54854/poios-tha-plirosei-ti-megali-apoysia

Δεν υπάρχουν σχόλια: