Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Πρόκληση! Μουσουλμάνοι στην Επιτροπή Αμυνας

 Μέλη στην «ευαίσθητη» ομάδα της Βουλής, με έργο ενίοτε απόρρητο (!) οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά και Καρά Γιουσούφ


Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η απόφαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετήσει στην κρίσιμη Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων μουσουλμάνους βουλευτές. Και μάλιστα όχι μόνο τον έναν αλλά και τους δύο που διαθέτει. Ειδικότερα, τόσο ο Καρά Γιουσούφ Μεμέτ Αϊχάν όσο και ο Μουσταφά Μεμέτ Μουσταφά ορίστηκαν μέλη της και πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να εποπτεύουν, πολλές φορές σε μυστικές συνεδριάσεις, το ΥΠΕΞ και το ΥΠΕΘΑ.

Είναι ενδεικτικό ότι στις τελευταίες κοινοβουλευτικές περιόδους κανένα κόμμα και φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επέλεγε μουσουλμάνους βουλευτές να συμμετέχουν, αφού το έργο τους κρίνεται αρκετές φορές «εμπιστευτικό» και «άκρως απόρρητο».

Για παράδειγμα, τον προηγούμενο Απρίλιο στις 22 του μήνα, όταν την επιτροπή ενημέρωνε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, οι κάμερες ήταν αποσυνδεδεμένες, ενώ τα πρακτικά δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα.

Κι αυτό γιατί τότε ο υπουργός επικαλέστηκε το άρθρο 57 παράγραφο 6 του Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο «οι διαρκείς επιτροπές μπορούν να συνέλθουν σε μυστική συνεδρίαση, ύστερα από αίτηση της κυβέρνησης». Αλλωστε, οι κλειστές συνεδριάσεις της εν λόγω επιτροπής δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Το αντικείμενό της πολλές φορές είναι εθνικά ευαίσθητο και για τα αυτιά ορισμένων. Οχι φυσικά για το τουρκικό προξενείο, το οποίο θα έκανε τα πάντα ώστε να περιέλθει στη γνώση του τι ακριβώς συζητούνταν πίσω από τις κλειστές πόρτες του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Oι πρέσβεις
Για να αντιληφθεί, μάλιστα, κανείς το σημαντικό και απόρρητο έργο της έχει τη δυνατότητα να καλεί (σε μυστικές συνεδριάσεις) διά του υπουργού Εξωτερικών σε ακρόαση τους πρέσβεις της χώρας μία φορά ανά έτος κατά τη διάρκεια της θητείας τους, για την ενημέρωση των μελών της επί θεμάτων που αφορούν την προώθηση της ανάπτυξης των διμερών σχέσεων της χώρας με τις χώρες στις οποίες είναι διαπιστευμένοι ή επί θεμάτων που αφορούν τις σχέσεις της χώρας με τους οργανισμούς στους οποίους είναι διαπιστευμένοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: