Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015


8/10/15

ΓΑΠ-Τσίπρας-Ομπάμα-Στόλτενμπεργκ: Πιο υποκριτής πεθαίνεις

Πολιτική, γεωπολιτική και υποκρισία 
του Σάββα Καλεντερίδη
Όσο η υποκρισία αποτελεί βασικό συστατικό της πολιτικής, οι κοινωνίες θα εξαθλιώνονται· όσο η υποκρισία αποτελεί κυρίαρχο συστατικό της γεωπολιτικής, ο κόσμος και η ανθρωπότητα θα εκβαρβαρίζεται. 
Για το πρώτο, παράδειγμα παγκόσμιας εμβέλειας αποτελεί η Ελλάδα. Οι πολιτικοί και τα κόμματα, που τους πληρώνουμε αδρά για να εξυπηρετούν το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον, αντί να συνεννοηθούν για το πώς θα προετοιμαστεί η πατρίδα μας για να ξεπεραστεί η κρίση που ενέσκηψε στην Ευρώπη το 2007-8 και ήταν ζήτημα χρόνου να χτυπήσει την πόρτα της Ελλάδας, προκάλεσαν δύο φορές πραξικοπηματικά πρόωρες εκλογές στην πιο κρίσιμη φάση της οικονομίας μας, οδηγώντας τη χώρα στην καταστροφή.

Και στις δύο περιπτώσεις, τα κόμματα που προκάλεσαν τις πρόωρες εκλογές, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (θεσμό τον οποίον κουρέλιασαν), υποσχέθηκαν άλλα και έπραξαν και πράττουν άλλα. Να μην επεκταθούμε, το αποτέλεσμα αυτής της ανευθυνότητας και της υποκρισίας το πληρώσαμε ακριβά και θα το πληρώνουμε για πολλά-πολλά χρόνια ως κοινωνία και ως χώρα.
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της πρώτης παραγράφου του άρθρου αυτού, η υποκρισία στη γεωπολιτική μέχρι προ ολίγου είχε χτυπήσει τη γειτονική πόρτα, αυτήν της Συρίας, και τώρα χτυπάει την πόρτα της πατρίδας μας.
Στη Συρία ο διεθνής παράγων, με πρωταγωνιστή τις ΗΠΑ και δευτεραγωνιστές τις Τουρκία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Γαλλία και Αγγλία, κατέστρεψε εν ψυχρώ ένα κράτος, με σκοπό να ανατρέψει ένα ανελεύθερο καθεστώς και να εγκαθιδρύσει ένα δημοκρατικό!
Σημειωτέον ότι με το ανελεύθερο καθεστώς Άσαντ οι Ασσύριοι, οι Αρμένιοι, οι Ελληνορθόδοξοι, οι Αραβορθόδοξοι, οι Κούρδοι, οι Δρούζοι και οι άλλες εθνικές και θρησκευτικές ομάδες μπορεί να στερούνταν ορισμένα δημοκρατικά δικαιώματα, απολάμβαναν όμως την έστω περιορισμένη ελευθερία τους και δεν κινδύνευε η ζωή τους. Ζούσαν και ευημερούσαν, μέχρι να εμφανιστεί η Δύση να τους… σώσει.
Εκεί η Τουρκία, που κατηγορεί άλλες χώρες ότι εξοπλίζουν και βοηθούν το ΡΚΚ, εξόπλισε και παρείχε κάθε είδους υποστήριξη όχι μόνο στους αντικαθεστωτικούς, που πολεμούσαν τον Άσαντ, αλλά και στην ίδια την Αλ Κάιντα και στη συνέχεια τους τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, που διέπραξαν και διαπράττουν εγκλήματα τα οποία οδηγούν την ανθρωπότητα πίσω ακόμα και από τη νεολιθική εποχή.
Όλη αυτή η κατάσταση, που οδήγησε στο θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, στον αφανισμό των χριστιανών, που είναι ο πιο παλιός λαός στην περιοχή, και τον εκπατρισμό περίπου πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων, προκάλεσε την επέμβαση της Ρωσίας.
Η υποκρισία της Δύσης και του ΝΑΤΟ και ο πλήρης εξευτελισμός των αρχών που υποτίθεται ότι υπηρετούν, κορυφώθηκε όταν ένα ρωσικό αεροσκάφος που επιχειρεί στη Συρία παραβίασε προφανέστατα εκ λάθους τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, για μερικά –ελάχιστα– δευτερόλεπτα. Όσοι γνωρίζουν από αεροπορία, ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό δεν θεωρείται παραβίαση.
Όμως παρ’ όλα αυτά, η Τουρκία δήλωσε, κομπορρημονώντας, ότι θα προστατέψει τον εναέριο χώρο της και δεν θα επιτρέψει να τον παραβιάσει ούτε πουλί, οι ΗΠΑ καταδίκασαν το γεγονός μετά βδελυγμίας και το ΝΑΤΟ εξέδωσε οργίλη ανακοίνωση.
Σε τι έγκειται ο εξευτελισμός;
Η Τουρκία, αυτό το κράτος που βαρύνεται με τρεις γενοκτονίες, οι δυνάμεις ασφαλείας του οποίου μόλις προχθές συνέλαβαν τραυματισμένο έναν Κούρδο αντάρτη, τον οποίον γάζωσαν όντας αιχμάλωτο και τον έσυραν στους δρόμους της πόλης, δεμένο πίσω από ένα πάντσερ, παραβιάζει σκανδαλωδώς τον ελληνικό εναέριο χώρο επί δεκαετίες, με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να το παίζουν «Πόντιοι Πιλάτοι».
Η συμπεριφορά αυτή προσβάλλει βάναυσα την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και νομίζω ότι δεν πρέπει να μείνει έτσι.
Τα υπόλοιπα σε επόμενο άρθρο μας.
Μέχρι τότε ας αντηχεί στ’ αυτιά όλων μας το «Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: