Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015


22/10/15

Η τουρκική "αόρατη" κορβέτα ανοιχτά της Χίου! Πρώτη φωτογραφία της στο Αιγαίο

Image
Μία από τις “αόρατες” κορβέτες του τουρκικού ναυτικού, πλέει ανοιχτά της Χίου. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί από πολεμικό πλοίο του Στόλου μας το οποίο είχε εντοπίσει την τουρκική κορβέτα. Είναι η πρώτη φωτογραφία με τον πλου στο Αιγαίο μιας από τις σύγχρονες κορβέτες που ναυπήγησε η Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι το τουρκικό πλοίο εντοπίστηκε τις ημέρες που ο ελληνικός Στόλος είχε αναπτυχθεί σ΄όλο το Αιγαίο για την άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ.

Η Άγκυρα έχει προγραμματίσει να ναυπηγήσει έξι τέτοια πλοία, τα οποία σύμφωνα με όσα διαρρέουν διαθέτουν χαρακτηριστικά τεχνολογίας stealth. Την οποία πολύ συχνά “ελέγχουν” στο Αιγαίο. Τα αποτελέσματα των δοκιμών τους δεν είναι πάντα επιτυχή,λένε οι πληροφορίες.


Η πρώτη κορβέτα τουρκικής κατασκευής έχει την ονομασία  Ηeybeliada. Όλο το πλοίο έχει κατασκευαστεί από τουρκικές εταιρείες.

Η Τουρκία έχει δαπανήσει τεράστια ποσά για να “χτίσει” ένα ισχυρό ναυτικό. Πρόσφατα το Onalert.grπαρουσίασε το νέο αρματαγωγό που ναυπηγήθηκε στην Τουρκία.

Το πρώτο εκ των δύο συνολικά Αρματαγωγών (πλοία τύπου Landing Ship Tank-LST) την κατασκευή των οποίων έχει αναλάβει το τουρκικό ναυπηγείο ADIK της Κωνσταντινούπολης κατόπιν σχετικής σύμβασης που υπογράφηκε την 11 Μαΐου 2011 μεταξύ Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) και ADIK, “έπεσε” στη θάλασσα πριν μερικές μέρες.
Συγκεκριμένα το πρώτο πλοίο ονομάζεται BAYRAKTAR (Σημαιοφόρος) και θα φέρει τον πλευρικό αριθμό LST-402, αντικαθιστώντας ομώνυμο πλοίο το οποίο έχει πλέον αποσυρθεί.

Πριν λίγες ημέρες η Τουρκία ξεκίνησε και την ναυπήγηση του πρώτου υποβρυχίου τύπου 214.

 http://www.onalert.gr/stories/i-tourkiki-aorati-korveta-anoixta-tis-xiou/45668

Δεν υπάρχουν σχόλια: