Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Χίος: Το υποβρύχιο τράβηξε τα βλέμματα

Το έντονο ενδιαφέρον εκατοντάδων πολιτών που βρίσκονταν στο λιμάνι της Χίου, προσέλκυσε η άφιξη υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού που βρέθηκε στο νησί στο πλαίσιο άσκησης.

Όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για ένα από τα τρία υποβρύχια της τάξεως 214, χωρίς όμως να διευκρινιστεί το όνομά του, αφού τα διακριτικά του είχαν αφαιρεθεί για ευνόητους λόγους. Έτσι εικάζεται ότι ήταν ή το «Παπανικολής», ή το «Πιπίνος» ή το «Ματρώζος».

Τα Υ/Β κλάσεως 214 του Πολεμικού Ναυτικού φέρουν το ολοκληρωμένο οπλικό σύστημα ISUS, του οποίου οι κονσόλες με τη δυνατότητα της μεταξύ τους εναλλαγής λειτουργιών, αποτελούν τα απαραίτητα συστήματα ναυτιλιακής έρευνας.

Στο οπλικό Σύστημα ISUS ολοκληρώνονται, τόσο οι τορπίλλες, όσο και τα Κατευθυνόμενα Βλήματα SUBHARPOON, τα οποία φέρει το Υ/Β στους 8 Τ/Σ και στις θέσεις εφεδρικών όπλων.

Στο ίδιο οπλικό σύστημα ενσωματώνεται, παθητικό SONAR μεσαίων και χαμηλών συχνοτήτων, SONAR ναυτιλίας / εντοπισμού ναρκών, ενεργητικού SONAR και άλλες υποβοηθητικές λειτουργίες για την στοχοποίηση και επίλυση προβλήματος βολής.

Το προσωπικό των συγκεκριμένων υποβρυχίων συνίσταται από 6-7 Αξιωματικούς και από πλήρωμα 28-30 ανδρών (Μονίμων Υπαξιωματικών και Επαγγελματιών Οπλιτών) ενώ μπορεί να μεταφέρει επαρκή τρόφιμα και πόσιμο νερό για 50 ημέρες.













Πηγή: politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: