Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!
Από χθες το βράδυ είναι αναρτημένο στο opengov για διαβούλευση το φοροτσακιστικό νομοσχέδιο με τα 48 προαπαιτούμενα: 27 σελίδες με ένα σωρό τροποποιήσεις παλαιότερων νόμων, που πρέπει να έχεις πλήρες νομικό αρχείο για να τους βρεις! Μέχρι πότε θα είναι αναρτημένο; Μέχρι αύριο στις 9 το πρωί! Προφταίνετε! Δείτε τι μας περιμένει από την "πρώτη φορά - στα τέσσερα - αριστερά":
- Ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται χωρίς καμία απαλλαγή!
- Πληρώνουν όσοι έχουν ΕΝΦΙΑ έστω και ένα ευρώ! (Οι πολύ μικροί ιδιοκτήτες δεν πλήρωναν ως τώρα, αν είχαν ΕΝΦΙΑ κάτω από 10 ευρώ.)

- Ιδιοκτήτες παραδοσιακών σπιτιών πάνω από 100 ετών, ακόμα κι αν είναι ερείπια, (που δεν μπορούν να τα φτιάξουν λόγω και των αυστηρών απαιτήσεων του νόμου για τα διατηρητέα) πληρώνουν κανονικά. Η εξαίρεσή τους παύει... αναδρομικά από 1.1.2015!
- Πληρώνουν όσοι έχουν οικόπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού
- Φορολογούνται στο 5πλάσιο (με συντελεστή 5) και τα αγροτεμάχια μέσα στα οποια βρίσκονται τα -διατηρητέα ή μη- ακίνητα.
- Αυξάνεται αναδρομικά από 1.1.2015 ο φόρος στο 15% (αντί 11%) για ενοίκια έως 12.000 και στο 35% (αντί 33%) για ενοίκια άνω των 12.000 ευρώ.
- Καταργείται η φοροαπαλλαγή για ανείσπρακτα ενοίκια. Δεν μπορείς να εκχωρήσεις στο Δημόσιο ανείσπρακτα μισθώματα. Μπορεί να μην εισέπραξες τίποτε, να έφυγε ο νοικάρης αφήνοντας απλήρωτα και όλα τα άλλα (ΔΕΗ, νερό, κοινόχρηστα) εσύ όμως θα πληρώσεις ΚΑΙ φόρο!
- Χάνουν τις 100 δόσεις όσοι έχουν ακίνητα (δεν το λένε σαφώς, αλλά μιλάνε για όσους έχουν "οικονομική ευχέρεια", έννοια που συναρτάται πάντα με το Ε9...)
- Χάνουν τις ρυθμίσεις χρεών όσοι έχουν απλήρωτες δόσεις ή άλλες οφειλές προς το Δημόσιο πάνω από σε 30 μέρες (μέχρι τώρα ήταν 90 μέρες)
- Καταργείται το όριο του προστίμου στα 30.000 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο. Πλέον "κοπανάει" ο ελεγκτής ό,τι θέλει.
Πάνω απ' όλα συνέπεια, οι αλήτες!

ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: