Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ακροαριστεροί φασίστες -αντιεξουσιαστές - δημιούργησαν επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

ΣΦΟΔΡΑ επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς των ΜΑΤ και πολυμελή ομάδα ακροαριστερών φασιστών αντιεξουσιαστών σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, έξω από το Πολυτεχνείο
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκρούσεις ξεκίνησαν λίγο πριν από τις δύο τα ξημερώματα, όταν μια ομάδα 50 ατόμων βγήκε από το προαύλιο του Πολυτεχνείου -όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση αντιεξουσιαστών- και επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, πέτρες και καδρόνια σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν κοντά στην οδό Τοσίτσα. Παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό της διμοιρίας -που βρίσκεται στο σημείο, φρουρώντας το υπουργείο Πολιτισμού-, οι αστυνομικοί πέρασαν στην «αντεπίθεση» και χρησιμοποιώντας βομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα κατάφεραν να απωθήσουν τους νεαρούς.


Παράλληλα, ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στην περιοχή αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ με σκοπό να προβούν σε συλλήψεις. Εως εκείνη την ώρα, ωστόσο, οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν να ανασυνταχθούν και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, στήνοντας οδοφράγματα στους δρόμους πέριξ του Πολυτεχνείου. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν -με μειωμένη ένταση- έως τις 4.30, οπότε σε επέμβαση διμοιριών των ΜΑΤ συνελήφθη ένα άτομο με την κατηγορία ότι συμμετείχε στην ομάδα των αντιεξουσιαστών. Οπως ανακοινώθηκε αργότερα, πρόκειται για έναν 16χρονο (Ελληνας), που οδηγήθηκε, στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, στην Εισαγγελία.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τα επεισόδια δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: