Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Επιστρέφουν στις δουλειές τους οι μεταλλωρύχοι της «Ελληνικός Χρυσός»

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

«Ραντεβού» έξω από τα εργοτάξια έδωσαν τη Δεύτερα το πρωί οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός» και αφού δοθεί η εντολή από την επιθεώρηση μεταλλείων για άρση της απαγόρευσης λειτουργίας των μεταλλείων, όπως ρητά αναφέρει η απόφαση του ΣτΕ, θα εισέλθουν στις δουλειές τους, όπως τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Χατζής.

«Κερδίσαμε μια μεγάλη μάχη, αλλά κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, μέχρι την τελική δικαίωση, την ξεκάθαρη πολιτική λύση για το οριστικό άνοιγμα των Μεταλλείων Κασσάνδρας», είναι το μήνυμα που έστειλαν σήμερα σε συγκέντρωση που έγινε στις Σκουριές, οι εκπρόσωποι των Σωματείων Εργαζομένων.

Όπως εξήγησε ο κ. Χατζής, η σημερινή συγκέντρωση έγινε προκειμένου να εξηγήσουν στον κόσμο της Χαλκιδικής τι σημαίνει στην πράξη η νέα απόφαση του ΣτΕ που ανακαλεί προσωρινά την απόφαση της ανάκλησης τεχνικών μελετών στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή εργασιών και τις διαθεσιμότητες των εργαζόμενων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χατζής επισήμανε ότι «παραμένουμε έτοιμοι και για συνέχιση των κινητοποιήσεών μας, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, αφού ζητάμε οριστική λύση στο θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: