Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΙΔΕΕΣ…

Τα «πειράματα» και τα εύκολα στερεότυπα περί «ανθρώπινης αλληκεγύης»
Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα, σε σχέση με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα ως προς την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Πρακτικά δεν μπορεί να πει «από αύριο σφραγίζω τη μεθόριο και... κόφ' τε τον λαιμό σας!». Με τα ατελείωτα χιλιόμετρα των ακτογραμμών κάτι τέτοιο είναι απολύτως ανέφικτο. Πόσο μάλλον όταν πολλά ανατολικά νησιά μας βρίσκονται μία ανάσα από τις «δεξαμενές συσσώρευσης» όλων των κυνηγημένων του συριακού πολέμου αλλά και των επίδοξων μεταναστών από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν που καταφθάνουν καθημερινά στα τουρκικά παράλια.


Επομένως, η πατρίδα μας είναι αυτή που καθίσταται περισσότερο ευάλωτη σε εξωτερικές πιέσεις για να δεχτεί αυξημένο αριθμό λαθρομεταναστών ή προσφύγων. Ταυτόχρονα, όμως, η Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια έχει δεχτεί έναν εποικισμό από τις όμορες χώρες (κυρίως την Αλβανία αλλά όχι μόνο) που έχει φέρει σε δοκιμασία τις αντοχές και τη συνοχή της κοινωνίας.
Οι Βαλκάνιοι μετανάστες, οι Πολωνοί, ακόμη και οι ομόθρησκοι επισκέπτες από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες είναι ασφαλώς πολύ πιο «αφομοιώσιμοι» και εντάξιμοι στις ελληνικές κοινωνικές δομές. Γιατί αισθάνονται πολύ κοντύτερα στον πολιτισμό αλλά και στο DNA του μέσου Ελληνα, απόδειξη το πόσο εύκολα μαθαίνουν τη γλώσσα μας! Παρ' όλα αυτά, με την έλευση της κρίσης και την εκτόξευση της ανεργίας αποδείχτηκε ότι ούτε αυτοί χωράνε στην εξαθλιωμένη Ελλάδα του Μνημονίου. Και πολλοί ήδη αναγκάστηκαν να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.
Φανταστείτε, λοιπόν, τι έχει να γίνει με τους εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους, που δεν μιλούν γρυ τα ελληνικά, και έχουν τελείως διαφορετικές κοινωνικές αντιλήψεις. Αργά ή γρήγορα θα έχουμε έκρηξη.
Στην κυβέρνηση πρέπει να αφήσουν τα εύκολα στερεότυπα περί «ανθρώπινης αλληλεγγύης» και να εξηγήσουν διεθνώς ότι η χώρα μας έχει ήδη απορροφήσει ένα πρώτο κύμα εποικισμού από τον βαλκανικό Βορρά και την πρώην ΕΣΣΔ. Δεν αντέχει και ορδές από την Ανατολή.
Μοιραία οι αντιστάσεις της Αθήνας, που ουσιαστικά εκβιάζεται σε πολλά μέτωπα από εταίρους, «συμμάχους» και πιστωτές, είναι αμβλυμένες. Ομως εμπνεύσεις για επιδότηση ενοικίου ώστε να υπάρξει καλύτερη κοινωνική προσαρμογή των μεταναστών και σχέδια για... ένταξή τους σε ελληνικές οικογένειες(!) συνιστούν πρωτοβουλίες άκρως ανερμάτιστες και επικίνδυνες.
Αγαπητέ κύριε Μουζάλα, οι ελληνικές οικογένειες δεν χρειάζονται... Αφγανοσομαλούς για παραγιούς. Εχουν ήδη τα απολυμένα παιδιά τους και τα άνεργα εγγόνια τους να βοηθούν στο σπίτι. Ακόμη να το καταλάβετε;
Γιώργος Χαρβαλιάς
http://www.dimokratianews.gr/content/54683/epikindynes-idees

Δεν υπάρχουν σχόλια: