Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

19/10/15

Προσφυγικό: Η ιδεοληψία Τασίας-Τσίπρα, υποβάθμισε την Ελλάδα και αναβάθμισε γεωπολιτικά την Τουρκία! - Ανυπολόγιστες οι συνέπειες για Κύπρο και Ελλάδα


Του Σάββα Καλεντερίδη
Στο άρθρο μας της Παρασκευής, αναφερόμενοι στο προσφυγικό ζήτημα, προτείναμε να ελεγχθεί το φαινόμενο της απόβασης εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, οικονομικών μεταναστών και λαθρομεταναστών στα ελληνικά νησιά, με ενίσχυση της Frontex και εντοπισμό των προσφύγων στις μικρασιατικές ακτές. 

Ο έγκαιρος εντοπισμός τους με παθητικές και θερμικές κάμερες στις μικρασιατικές ακτές, πριν επιβιβαστούν στις βάρκες, δίνει τη δυνατότητα να ειδοποιηθούν επισήμως οι τουρκικές αρχές και να αποτρέψουν τους επικίνδυνους πλόες προς τα ελληνικά νησιά. Η πρότασή μας για κοινές περιπολίες στα τουρκικά χωρικά ύδατα, είχε καθαρά σαρκαστικό χαρακτήρα, για να αναδειχτεί η υποκρισία της Τουρκίας αλλά και της Ε.Ε., που ζητούσε από την Ελλάδα, που είναι το θύμα, να κάνει εθνικές υποχωρήσεις απέναντι στην Τουρκία, η οποία είναι ο θύτης αφ’ ενός μεν των προσφύγων, αφού η ίδια εξόπλισε του Σύρους αντάρτες που διαλύουν τη χώρα τους και προκαλούν τον εκπατρισμό και την προσφυγοποίηση των συμπατριωτών τους, και αφ’ ετέρου των νησιών του Αιγαίου, αφού η ίδια η Τουρκία και οι υπηρεσίες του τουρκικού κράτους οργανώνουν τις… κρουαζιέρες των προσφύγων και των λαθρομεταναστών στα ελληνικά νησιά.
Η Ελλάδα, θύμα της ιδεοληψίας της προηγούμενης υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, του πρωθυπουργού Τσίπρα και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, που κυβερνούν την χώρα σαν να είναι φοιτητικός σύλλογος ή στην καλύτερη περίπτωση Μη Κυβερνητική Οργάνωση, αντί να υπερασπιστεί πρώτα και πάνω απ’ όλα τα σύνορα, τα ελληνικά νησιά, τα οποία σημειωτέον διεκδικεί η Τουρκία, την εθνική κυριαρχία και τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας, άνοιξε τα σύνορά της υποτίθεται  για να υπερασπιστεί τους πρόσφυγες, δημιουργώντας έτσι ένα τεράστιο πρόβλημα στην πατρίδα και στην ίδια την Ε.Ε.
Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι η Τουρκία, θύτης των προσφύγων και της Ελλάδας, πήγε στην Ευρώπη και απαίτησε… λαγούς με πετραχήλια, για να σταματήσει να στέλνει πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά και στην Ε.Ε.
Και σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στην απόφαση συνόδου Κορυφής των 28, η Ε.Ε., για να πείσει την Τουρκία να μην στέλνει άλλο μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα και τις χώρες της Ευρώπης και να δέχεται την επαναπροώθησή τους, πήρε ως δώρο από την Ε.Ε. τη δευκόλυνση της χορήγησης βίζας στους Τούρκους πολίτες, το «ξεπάγωμα» της προενταξιακής διαδικασίας και γενναία οικονομική στήριξη, υποτίθεται για τη σίτιση και στρατωνισμό των προσφύγων. Όσον αφορά το ύψος της οικονομικής στήριξης που θα της δοθεί από την Ε.Ε. για τους πρόσφυγες που φιλοξενεί στο έδαφός της κυρίως από τη Συρία, θα κυμαίνεται στα 3 δισ. Ευρώ και τα ποσά θα αποδεσμεύονται αναλόγως της συμπεριφοράς της Τουρκίας στο θέμα.
Πέραν του ότι η Ε.Ε. απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ένας πολιτικός νάνος, αφού η διαχείριση του όλου ζητήματος από την αρχή μέχρι τη σύνοδο κορυφής ήταν εντελώς λάθος, πέραν του ότι ολόκληρη Ε.Ε. των 28 κρατών, στην ουσία υπέκυψε στις άθλιες απαιτήσεις της Άγκυρας, πέραν του ότι η Ελλάδα, αντί να υψώσει το ανάστημα της, παραμένει μια καχεκτική χώρα παρίας, που μόνο οίκτο προκαλεί σε εχθρούς κα φίλους, το χειρότερο όλων είναι ότι τα «δώρα» αυτά του θύματος προς τον βιαστή και τον θύτη, θα τα χρησιμοποιήσει ο Ερντογάν προεκλογικά, για να πετύχει όσα δεν πέτυχε με πόλεμο, σφαγές και βόμβες εναντίον των ίδιων των πολιτών του. Να πάρει την περιπόθητη αυτοδυναμία το κόμμα του, όχι μόνο για να συνεχίσει αλλά για να εντείνει τις πολιτικές της αμφισβήτησης και της βίας προς τους ίδιους τους πολίτες Τουρκίας, προς την Ελλάδα αλλά και προς την Ε.Ε.
Με άλλα λόγια, η Ελλάδα με τη στάση της έδειξε ότι δεν θέλει να προστατέψει τα σύνορά της απέναντι στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, αδυναμία που εκμεταλλεύτηκε η Τουρκία, με αποτέλεσμα να υποστεούμε μια στρατηγικής σημασίας ήττα, αφού Ελλάδα και Κύπρος περιθωριοποιηθήκαμε στην Ε.Ε., ενώ η Τουρκία, ως αποτέλεσμα της άφρονος πολιτικής Τασίας-Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από μια περιθωριοποιημένη χώρα που ήταν γεωπολιτικά λόγω εμπλοκής της στη Συρία και την ισλαμική τρομοκρατία, επωφελήθηκε της ευκαιρίας που της δώσαμε στο... πιάτο, αναβαθμίστηκε γεωπολιτικά, παρέκαμψε Ελλάδα και Κύπρο και έγινε προνομιακός συνομιλητής της Ε.Ε. και της Γερμανίας, με σοβαρά ανταλλάγματα για την ίδια και ανυπολόγιστες συνέπειες για τα συμφέροντα Αθήνας και Λευκωσίας.
Κλείνοντας να κάνουμε την ύστατη έκκληση προς την κυβέρνηση, να εγκατελείψει τις ιδεοληψίες και να αντιληφθεί ότι δεν προΐσταται κάποιου φοιτητικού συλλόγου ή ΜΚΥΟ, αλλά μιας χώρας χειμαζόμενης, που απαιτεί στιβαρή και πατριωτική διακυβέρνηση.
 Δημοσιεύεται στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: