Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

21/10/15

Απίστευτη δήλωση Νετανιάχου: Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους, αλλά να τους απελάσει

Δείτε το βίντεο
Απίστευτη δήλωση Νετανιάχου: Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους, αλλά να τους απελάσει

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο μουφτής της Ιερουσαλήμ έπεισε τον Γερμανό δικτάτορα να προχωρήσει στην μαζική εξόντωση των Εβραίων!

Έκπληξη και οργή προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο οποίος μιλώντας ενώπιον ακροατηρίου στο Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο τόνισε πως ο Αδόλφος Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους, αλλά να τους… απελάσει.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο ναζιστής δικτάτορας «εμπνεύστηκε» από τον μουφτή της Ιερουσαλήμ, Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν Αλ-Χουσεϊνί, ο οποίος του έδωσε την ιδέα του Ολοκαυτώματος.

«Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους εκείνη την εποχή, ήθελε να τους απελάσει. Και ο Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν Αλ-Χουσεϊνί πήγε στον Χίτλερ και του είπε: “Αν τους απελάσεις θα έρθουν εδώ”. “Και τι πρέπει να κάνω μαζί τους;”, ρώτησε ο Χίτλερ. Εκείνος του απάντησε “να τους κάψεις”», είπε ο Νετανιάχου εξηγώντας ότι οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί τον Νοέμβριο του 1941, προκαλώντας αντιδράσεις εντός και εκτός Ισραήλ.

Πολλοί είναι οι ιστορικοί που έκαναν λόγο για σοβαρό λάθος, ενώ ο επικεφαλής της ισραηλινής αντιπολίτευσης, Ισαάκ Χερτζόγκ έκανε λόγο για «επικίνδυνη παραποίηση της ιστορίας» απαιτώντας από τον πρωθυπουργό να επανορθώσει.

Ο Νετανιάχου μειώνει τον ναζισμό και τον ρόλο που έπαιξε αυτός ο απαίσιος τύραννος, Αδόλφος Χίτλερ, σε αυτή την τρομερή τραγωδία που έπληξε τον λαό μας στο Ολοκαύτωμα. Τα σχόλια του πρωθυπουργού είναι παιχνίδι στα χέρια των αρνητών του Ολοκαυτώματος», δήλωσε ο Χερτζόγκ.

Όπως ήταν αναμενόμενο έντονη ήταν κι η αντίδραση των Παλαιστινίων, με αξιωματούχο να κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι επιχειρεί να «αθωώσει» τον Χίτλερ.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προχωρά σε ανάλογες δηλώσεις, καθώς το 2012 είχε χαρακτηρίσει τον μουφτή της Ιερουσαλήμ, Αλ-Χουσεϊνί, «αρχιτέκτονα» του Ολοκαυτώματος.

Η Ζεβάχα Γκαλόν από το κόμμα Μέρετζ είπε για την απίστευτη τοποθέτηση του Νετανιάχου: «Αυτή δεν ήταν ομιλία του Γεργκ Χάιντερ (Αυστριακός ακροδεξιός ηγέτης), δεν ήταν απόσπασμα από την διατριβή του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Ήταν πραγματική δήλωση του πρωθυπουργού του κράτους του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, στο Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο. Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις».

Η Γκαλόν, μάλιστα, πρόσθεσε: «Ίσως πρέπει να κάνουμε εκταφή στις σορούς των 33.771 Εβραίων που δολοφονήθηκαν στη σφαγή του Μπάμπι Γιαρ τον Σεπτέμβριο του 1941, δύο μήνες πριν ο μουφτής και ο Χίτλερ συναντήθηκαν και να τους ενημερώσουμε για το γεγονός ότι οι ναζί δεν είχαν καμία πρόθεση να τους καταστρέψουν».

Ο ισχυρισμός ότι ο μουφτής που υποστήριζε τον Χίτλερ, τον οποίο συνάντησε και στις 28 Νοεμβρίου του 1941, ήταν εκείνος που έδωσε την ιδέα για την εξόντωση των Εβραίων ώστε να αποφύγει μαζικό μεταναστευτικό κύμα προς τα παλαιστινιακά εδάφη, έχει απορριφθεί από πολλούς ιστορικούς.

Στην πραγματικότητα οι μαζικές εκτελέσεις Εβραίων από τους άνδρες των SS είχαν ήδη ξεκινήσει πολύ πριν τη συνάντηση των δύο ανδρών. Άλλωστε, το πρώτο κύμα σημειώθηκε τον Ιούλιο του 1941, ενώ τον Σεπτέμβριο, πριν τη συνάντηση Χίτλερ-Χουσεϊνί, τα τάγματα θανάτου εκτέλεσαν περισσότερους από 34.000 Εβραίους στη σφαγή του Μπάμπι Γιαρ βόρεια του Κιέβου

Δεν υπάρχουν σχόλια: