Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Το «ΟΧΙ» ήταν πατριωτικό, όχι αντιφασιστικό


Η Γερμανία είναι σήμερα σύμμαχος της Ελλάδος. Όπως και η Ιταλία. Είμαστε μαζί, μία οικογένεια, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στο ΝΑΤΟ. Ακόμα και στο τσάμπιονς ληγκ. Θέμα κλήρωσης, βέβαια. Είτε η εθνική ομάδα για τα προκριματικά του Ευρώ και του Μουντιάλ, είτε ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός π.χ. βρίσκονται αντίπαλοι με Γερμανία, Ιταλία, με τις ομάδες τους.

Αυτά σήμερα. Το 1940 τα πράγματα ήταν αλλιώς. Στις 28 Οκτωβρίου η Ιταλία, ισχυρότερη στρατιωτικά από την Ελλάδα και πιο ετοιμοπόλεμη, ζήτησε να την αφήσουμε να περάσει. Η Ελλάδα είπε «ΟΧΙ». Και δεν το είπε με το στόμα. Το είπε με την ψυχή, με την καρδιά, διότι έτσι της έβγαινε.

Το «ΟΧΙ» των Ελλήνων το 1940 δεν το είπαν στον φασισμό, στον ναζισμό, στον κομμουνισμό, στον κάθε καλό, κακό ολοκληρωτισμό, αλλά ήταν ένα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ «ΟΧΙ».

Η Ελλάδα, αυτό το σημερινό σίχαμα, καμία σχέση με την Ελλάδα του Α’ και Β’ παγκοσμίου πολέμου, ΑΚΟΜΑ δεν έχει προσκυνήσει την εποποιία του 40 στο αλβανικό μέτωπο. ΑΚΟΜΑ δεν έχουν καταμετρηθεί σε ζωές οι απώλειες της Ελλάδος. Άγνωστοι, όχι φιρμάτοι Έλληνες, άφησαν τα τίμια κοκκαλάκια τους, για να αντισταθούν στην Ιταλία. Είναι ακόμα εκεί. Τα κοκκαλάκια τους.

Ελλάς-Γερμανία-Συμμαχία-και δανειοδοτημένη χρεοκοπία
 apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: