Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Μήνυση σε φοιτητές του «Μακεδονία»

Την κατέθεσε ο πρύτανης. Αφορμή πάρτι που έγινε στο πανεπιστήμιο από την ΕΑΑΚ χωρίς άδεια!
Ρεπορτάζ
Θάνος Χερχελετζής
Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κατέθεσε χθες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης σε βάρος μελών της φοιτητικής παράταξης ΕΑΑΚ, με αφορμή πάρτι που διοργάνωσαν στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος χωρίς να έχει χορηγηθεί σχετική άδεια.

«Οταν εκπρόσωπος της συγκεκριμένης φοιτητικής παράταξης επισκέφτηκε προ ημερών τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έλαβε αρνητική απάντηση για τη δυνατότητα διεξαγωγής πάρτι στους χώρους του πανεπιστημίου και η απάντηση του εκπροσώπου αυτού ήταν "εμείς θα το κάνουμε" και "αν συναντήσουμε αντίδραση, θα φτάσουμε μέχρι τα άκρα"» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Πρυτανείας του πανεπιστημίου.

Ο πρύτανης διευκρινίζει ότι, αν και οι πρυτανικές Αρχές ποτέ δεν έδωσαν άδεια για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, αυθαίρετα ορισμένες φοιτητικές παρατάξεις προχωρούσαν στη διεξαγωγή τους και τονίζει ότι έχουν υπάρξει περιστατικά τραυματισμών, πυρκαγιών και βανδαλισμών.
«Τέτοιες εκδηλώσεις δεν μπορεί να γίνονται στους χώρους του πανεπιστημίου, ενώ οι πρυτανικές Αρχές οφείλουν να αποτρέπουν παράνομες οικονομικές δραστηριότητες στους χώρους του, μια και στα πάρτι διακινούνται ποτά και δεν εκδίδονται αποδείξεις» προσθέτει.

Στην ανακοίνωση της Πρυτανείας σημειώνεται ακόμη: «Επειτα από το πρόσφατο περιστατικό εμπρησμού στον χώρο του υπόγειου πάρκινγκ του ιδρύματος έχει δημιουργηθεί αυξημένη ανησυχία για την ασφάλεια του συνόλου των εγκαταστάσεων, αλλά ακόμη -και κυρίως- για τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών και του προσωπικού, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και ο πιθανός κίνδυνος ζωής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: