Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

15/9/16

ΟΧΥΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ (ΩΡΑΙΟ)ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

Είναι  εύκολο να βαφτίζεις κάποιους γονείς ρατσιστές ή φασίστες. Αλλά έτσι δεν λύνεις κανένα πρόβλημα. Η λύση είναι η απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα που οδήγησαν τους γονείς του Ωραιοκάστρου στην έκδοση της ανακοίνωσής τους, όπως κι αν την χαρακτηρίζεις.
Ας τα δούμε:
-Πώς θα “ενταχθούν” στο ελληνικό σχολείο παιδιά διαφορετικών ηλικιών που δεν μιλάνε ούτε λέξη Ελληνικά; Είναι προφανές ότι δεν μπορούν να μπουν κατευθείαν στην τάξη, ανάλογα με την ηλικία τους. Θα είναι δυσάρεστο για τα ίδια, θα καθυστερούν και την πρόοδο των υπολοίπων. Δεν είναι άδικο για τα παιδιά του Ωραιοκάστρου να χάνουν εκπαιδευτικό έδαφος σε σχέση με τα παιδιά των ιδιωτικών σχολείων στα οποία όλοι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν τα βλαστάρια τους; Αν η ένταξη γίνεται τόσο εύκολα, ας ξεκινήσουν πειραματικά στέλνοντας την πρώτη ομάδα παιδιών προσφύγων στη σχολή Χιλλ. Ο μικρός Ερνέστο, από τη Βενεζουέλα, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα υποθέτω να καθήσει στο ίδιο θρανίο με τον μικρό Αχμέτ από το Αφγανιστάν. Ίσως μάλιστα ο δεύτερος ακούει στον καταυλισμό καλύτερα Ελληνικά απ’ ό,τι ο πρώτος στο σπίτι του.

-Οι μετανάστες προέρχονται από 77 χώρες. Χρειάζονται ανάλογοι μεταφραστές και ειδική τάξη προσαρμογής με εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς που θα διαχειριστούν και τις πολιτισμικές διαφορές των παιδιών. Υπάρχει καμμία πρόβλεψη για όλα αυτά; Όχι βέβαια. Το Υπουργείο θεωρεί πως η ενσωμάτωση γίνεται αυτόματα, ενδεχομένως με έναν νόμο με ένα άρθρο. 
- Πότε από την ειδική τάξη θα μεταπηδήσουν στην κανονική; Ποιος θα το κρίνει αυτό, βάσει ποίων κριτηρίων; Υπάρχει κάποιο εκπαιδευτικό πρωτόκολλο που να λειτουργεί ως οδηγός; Όχι βέβαια. Δεν ξέρουμε αν ο ευρυμαθής κ. Καρανίκας επεξεργάζεται κάτι, αλλά μέχρι στιγμής στο Υπουργείο Παιδείας έχουν μαύρα (καλύτερα: σκουρόχρωμα για να μην μας κατηγορήσουν ως ρατσιστές) μεσάνυχτα.

Για τη συνέχεια MarketNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: