Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Αλυσιδωτές πολιτικές αντιδράσεις μετά τις «παρατηρήσεις» Γεροβασίλη προς τα κανάλια


«Σύρραξη» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Ολγας Γεροβασίλη, σχετικά με την τηλεοπτική κάλυψη της Συνόδου Μεσογειακών Κρατών της Ε.Ε, καθώς και η νέα τοποθέτησή της το Σάββατο, μετά από ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

«Τα ιδιωτικά κανάλια έχουν διαφορετική αντίληψη για το ποιο γεγονός είναι άξιο μετάδοσης και ποιο όχι, και προτίμησαν να παίζουν επαναλήψεις και εκπομπές μαγειρικής», ανέφερε η κα Γεροβασίλη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΝΔ, η οποία έκανε λόγο για τοποθέτηση που αποτελεί «όνειδος για τη θέση Κυβερνητικού Εκπροσώπου και ντροπή για τη Δημοκρατία».

ΝΔ: «Οργουελιανές οι δηλώσεις Γεροβασίλη»


«Η δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη αποτελεί όνειδος για τη θέση Κυβερνητικού Εκπροσώπου και ντροπή για τη Δημοκρατία», παρατηρεί η Νέα Δημοκρατία. «Η Εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα με μια πρωτοφανή ανακοίνωση που έρχεται από τις πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, εγκαλεί τα ιδιωτικά κανάλια γιατί δεν έκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν απευθείας το γεγονός που εκείνη έκρινε ότι όφειλαν να μεταδώσουν!»

Το επόμενο στάδιο είναι να ζητήσει οι συσκέψεις για τα δελτία ειδήσεων να γίνονται στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, ώστε ο ελληνικός λαός να έχει «την ενημέρωση που πρέπει», συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία, χαρακτηριστικά.

Η αποψινή οργουελιανή δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη, προφανώς κατ' εντολήν Τσίπρα, αποκαλύπτει με ξεκάθαρο τρόπο πια, τι είχαν και έχουν στο μυαλό τους με τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

«Αντεπίθεση» από Γεροβασίλη
Αντιδρώντας στο δελτίο τύπου της ΝΔ, η κα Γεροβασίλη απάντηση πως «Το αυτονόητο δικαίωμα του Ελληνικού λαού στην ενημέρωση για τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως η χθεσινή Σύνοδος Προέδρων και Πρωθυπουργών στο Ζάππειο, καταπατήθηκε απ΄ την επιλογή των ιδιωτικών καναλιών να προβάλλουν ή να αποκρύπτουν ότι νομίζουν. Στη Δημοκρατία είναι δικαίωμα και υποχρέωση της κυβέρνησης να το επισημαίνει δημόσια, ειδικά όταν θεωρεί ότι η πρακτική αυτή υποκρύπτει σκοπιμότητα. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν εξέπληξε κανέναν καθώς έσπευσε να στηρίξει μια πρακτική επιλεκτικής πληροφόρησης. (...) Προφανώς, στενοχωρήθηκε από την επιτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης και την διεθνή απήχηση της χθεσινής Συνόδου».

Ποτάμι: «Μνημείο αυταρχικής νοοτροπίας»
Οι δηλώσεις της κας Γεροβασίλη προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση του Ποταμιού, που κάνει λόγο για «μνημείο αυταρχικής νοοτροπίας» και προσθέτει:
«Tα κυβερνητικά στελέχη είναι τόσο εμποτισμένα με αυτή τη νοοτροπία ώστε δεν τους περνάει καν από το μυαλό ότι έτσι παραβιάζουν κάθε αρχή ελευθεροτυπίας, ότι η ιεράρχηση των θεμάτων είναι υπόθεση των δημοσιογράφων και οι επιλογές τους κρίνονται και αξιολογούνται καθημερινά από τους πολίτες. Το επόμενο βήμα θα είναι η ίδρυση Υπουργείου Αλήθειας και η παρουσία κυβερνητικού κομισάριου στις συσκέψεις που θα ορίζει τη σειρά και τον τρόπο παρουσίασης των θεμάτων».

ΠΑΣΟΚ: «Θέλουν να επιβληθούν»
«Δεν φτάνει που ο κ. Τσίπρας και η κα Γεροβασίλη ρίχνουν μαύρο στην ενημέρωση και τις ζωές 2.000 εργαζομένων, θέλουν να τους επιβάλλουν και τι θα λένε μέχρι να τους βγάλουν στην ανεργία. Αίσχος! Τους προτείνουμε να ακολουθήσουν την πρόταση Κατρούγκαλου και να φτιάξουν μια ιστοσελίδα να προβάλλουν ΜΟΝΟ όσα θέλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ», σημειώνει, από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/324356/alusidotes-politikes-adidraseis-meta-tis-paratiriseis-gerovasili-pros-ta-kanalia/#ixzz4JtRNB8FU
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: