Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

23/9/16


Παρακαλώ τους καλούς φίλους να με βοηθήσουν…


1 οριζόντια Α: 
«Χώρα με 6 γράμματα, τελειώνει σε «α», με ένα ιδιότυπο σοσιαλιστικό καθεστώς, που εχθρεύεται κάθε έννοια ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που στοχοποιεί την ατομική ιδιοκτησία, με εντελώς κλειστή οικονομία, με τον μεγαλύτερο Κομματικό Στρατό που απολαμβάνει προνόμια εις βάρος των υπολοίπων που αγωνίζονται και λιμοκτονούν, με Δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας υπό το μηδέν, με οικονομική δραστηριότητα απόλυτα ελεγχόμενη από το Κράτος, που διαθέτει για «ηγέτη» έναν νεαρό στην ηλικία μόνιμα και επικίνδυνα αυταπατώμενο, με γελοία κομματικά στελέχη καργαρισμένα στις ιδεοληψίες και πολίτες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρέσκονται στα κομματικά παραμύθια, ενώ όσοι δεν τα… τρώνε, ψάχνουν διέξοδο διαφυγής από το καθεστώς…»
Χμμμ… 6 γράμματα… 6 γράμματα… τελειώνει σε «α»…
Λέω... η Β. Κορέα θα ‘ναι…
Και μετά σκέφτομαι πως…

Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία το Κράτος ελέγχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και με εκατοντάδες παρεμβατικές «δραστηριότητες» τα δύο τρίτα της οικονομίας, αλλά ο οικονομικός αναλυτής πανηλίθιος σου λέει πως «είναι μικρό»...



Ελλάδα είναι η χώρα που είναι ουραγός στον Δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας, 2 θέσεις ΚΑΤΩ από το Τατζικιστάν και οι αριστερόστροφοι αλλά… δεξιότσεποι ιδεοληπτικοί και πανάσχετοι πολιτικάντηδες σου λένε πως είναι «νεοφιλελεύθερη».
Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία απολιθωμένες νοοτροπίες (αυτο)χαρακτηρίζονται ως προοδευτικές δυνάμεις.
Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία ο πρόεδρος των εργαζομένων σε Δημόσια «επιχείρηση» είπε πως "η… «επιχείρηση» μέχρι το 2015 ήταν κερδοφόρα, για να μιλήσουμε με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αλλά σταμάτησε να είναι κερδοφόρα όταν... το Υπουργείο δεν του έδωσε την επιδότηση!"
Ελλάδα είναι η χώρα που έχει τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές και ταυτόχρονα την χαμηλότερη ανταποδοτικότητα φόρων.
Ελλάδα είναι η χώρα που ενώ της λείπουν 9 εκατομμύρια εργαζόμενοι για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό της σύστημα, άλλη μία… ολόκληρη Ελλάδα δηλαδή, βγάζει ΔΥ στη σύνταξη στα 55 και κάτω και μετά αναρωτιέται γιατί περικόπτονται οι συντάξεις.
Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία 55χρονος συνταξιούχος ΔΕΚΟτζής με σύνταξη 5,5 φορές τον βασικό μισθό της χώρας βγαίνει στα κανάλια και καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα για τις περικοπές που «υπέστη».
Ελλάδα είναι η χώρα που κάποιος ισχυρίστηκε ότι έχει «περιουσία» ίση με 337% του ΑΕΠ της και κάποιοι τον πιστεύουν ακόμα.
Ελλάδα είναι η χώρα όπου «Αμετανόητοι Αναρχικοί» καίνε λεωφορεία ανενόχλητοι και εκείνη αλλάζει τα δρομολόγια.
Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία το ερώτημα «γιατί παραμένουν αναξιοποίητα τα εκατοντάδες ακίνητα του δημοσίου ενώ ταυτόχρονα πληρώνουμε αδρά ενοίκια για να στεγάζονται διάφορες δημόσιες υπηρεσίες αμφιβόλου χρησιμότητας και ποιοι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες εισπράττουν τα ενοίκια αυτά λειτουργώντας ως αχυράνθρωποι ποίων παραμένει αναπάντητο.
Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία 63 δήμοι από τους 912 συνολικά, δηλαδή το 14,50% και 61 κοινότητες από τις 119 συνολικά, δηλαδή το 60%, δεν είχαν υποβάλλει ποτέ οικονομικά στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του άχρηστου Κράτους.
Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία το Κράτος ζητάει… 1 δις την εβδομάδα, ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ , από άμεσους και έμμεσους φόρους, όσα ακριβώς ζητούσε το ’07, όταν η ανεργία ήταν μονοψήφιος αριθμός, το ΑΕΠ πλησίαζε τα 230 δις και η κατανάλωση ήταν τότε… όσο είναι το ΑΕΠ τώρα.
Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία εκείνος που έχει πλαστό πτυχίο, αρχικά διορίζεται στο Δημόσιο και μετά… νομιμοποιείται, εκείνος που έχει αληθινό πτυχίο, αρχικά μένει άνεργος και μετά μεταναστεύει και εκείνος που δεν έχει καθόλου πτυχίο, αρχικά πολιτεύεται και μετά γίνεται Υπουργός Παιδείας.
Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία το χαρτί της έγκρισης παροχής ρεύματος έχει πάνω του 19 σφραγίδες από όλες τις σχετικές και… άσχετες υπηρεσίες του άθλιου Κράτους των σφραγιδοφόρων.
Ελλάδα είναι η χώρα που χρειάζονται 3 χρόνια για την συγκρότηση ενός πειθαρχικού συμβουλίου και 10 χρόνια για να εκδοθεί η τελική κρίση για έναν πειθαρχικά υπόλογο δημόσιο υπάλληλο έως την έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία όταν ερωτάται ο ηθοποιός – παραγωγός – πολιτικός για την σκανδαλωδώς ακριβή παραγωγή που κάνει για αυτόν το Κρατικό κανάλι ( με τους… 49 προϊσταμένους και τους 48 τηλεθεατές που πληρώνει και υπερωρίες σε… υπεράριθμους ) λέει πως «…του αξίζει» και η συνάδελφος του λέει πως «η ΕΡΤ… έχει λεφτά γιατί την πληρώνουν 10 εκ. Έλληνες»…
Ελλάδα είναι η χώρα που νομοτελειακά θα καταρρεύσει και δεν θα έχει ακόμα καταλάβει…

Σχόλιο του onlinekalithanos  στο capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: