Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Για πρώτη φορά, Πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμά τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής

Ιδιαίτερο συμβολισμό αποκτά η φετινή, κεντρική εκδήλωση μνήμης και τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας, τους μάρτυρες και ήρωες της Μικρασιατικής Καταστροφής, που διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) στην Αθήνα την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.


Για πρώτη φορά, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Η παρουσία του πρώτου πολίτη της χώρας στην κεντρική εκδήλωση μνήμης αποτελεί υπέρτατη τιμή και αναγνώριση για όλον τον μικρασιατικό ελληνισμό.
Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ), που αγωνίστηκε για την καθιέρωση (με νόμο) της 14ης Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, εκφράζει τη βαθύτατη ικανοποίησή της και το σεβασμό της στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και καλεί τα μικρασιατικά σωματεία και όλους τους απογόνους των Μικρασιατών προσφύγων να δώσουν το παρών στην ιστορική εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: