Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Κατεπείγουσα ερώτηση για τα ΜΜΕ από την Εύα Καϊλή

Κατεπείγουσα ερώτηση με αίτημα τη λήψη μέτρων και δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία της ελεύθερης δημοσιογραφίας κατέθεσε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.Κατεπείγουσα ερώτηση με αίτημα τη λήψη μέτρων και δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία της ελεύθερης δημοσιογραφίας, των εργαζομένων που απολύονται, την προστασία των φορολογουμένων από την απώλεια των δανείων των καναλιών που κλείνουν και την φίμωση των ΜΜΕ που επιχειρείται από ορισμένες κυβερνήσεις με έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου και του περιεχομένου κατέθεσε η Ευρωβουλευτής του S&D, Εύα Καϊλή.

Αναλυτικά η ερώτηση της κ. Καϊλή αναφέρει:

«Η συνταγματική εκτροπή που συμβαίνει στην Ελλάδα σε επίπεδο θεσμών και ατομικών δικαιωμάτων και στο θέμα της αδειοδότησης των ΜΜΕ συμπυκνώνεται στη χαρακτηριστική δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι "Το αυτονόητο δικαίωμα του Ελληνικού λαού στην ενημέρωση για τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως η χθεσινή Σύνοδος, καταπατήθηκε απ΄ την επιλογή των ιδιωτικών καναλιών να προβάλλουν ή να αποκρύπτουν ό,τι νομίζουν”. Η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου εκφράζει επίσημα τη θέση της κυβέρνησης ότι έχει δικαίωμα να επιβάλλει σε δημοσιογράφους και ιδιωτικά κανάλια ακόμη και ποια γεγονότα θα προβάλλουν, με ποιον τρόπο και πώς θα τα αξιολογήσουν.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ απαξίωσε δημοσιογράφο σταθμού που δεν αδειοδοτήθηκε. Την ίδια αδιάφορη στάση φαίνεται ότι τηρεί η κυβέρνηση στο θέμα των δανείων των σταθμών που θα κλείσουν, τα οποία ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

α) Με πρόδηλη την απουσία θεσμικού πλαισίου προστασίας των ΜΜΕ και της ελεύθερης έκφρασης δημοσιογράφων σε επίπεδο ΕΕ, προτίθεται η Επιτροπή να αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία ή άλλη δράση, δεδομένου του κατεπείγοντος προβλήματος;

β) Πώς θα δράσει γρήγορα για την προστασία των εργαζομένων των σταθμών που θα κλείσουν τις επόμενες 80 ημέρες και των φορολογουμένων από την απώλεια των χρημάτων των δανείων των σταθμών που θα κλείσουν;»


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/324525/katepeigousa-erotisi-gia-ta-mme-apo-tin-eua-kaili/#ixzz4K544WE9o

Δεν υπάρχουν σχόλια: