Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016


6/9/16

Αυτή η βαρβαρότητα αναπαράγεται από τον Ερντογάν και από τον τουρκικό λαό - Διαβάστε τι είπε ο Ινονού το 1925


Με την ευκαιρία της μαύρης επετείου, της τρίτης Άλωσης της Πόλης από ό,τι πιο βάρβαρο γέννησε η ανθρωπότητα, μεταφράζουμε κατά λέξη απόσπασμα της ομιλίας του εκ των υπαρχηγών του Μουσταφά Κεμάλ, Ισμέτ Ινονού, που έκανε στο Συνέδριο των Τουρκικών Εστιών, τις 27 Απριλίου 1925.
Ακριβώς η ίδια λογική ακολουθείται και αναπαράγεται και σήμερα από τον Ερντογάν, εναντίον των Κούρδων, οι οποίοι αρνούνται να τουρκοποιηθούν. Το θλιβερό είναι ότι αυτήν την βάρβαρη πολιτική Ερντογάν, τη στηρίζει περίπου το 50% του τουρκικού λαού, εν έτει 2016!
Είπε λοιπόν ο Ινονού:
“Εμείς είμαστε ξεκάθρα εθνικιστές και ο εθνικισμός είναι ο βασικός συνεκτικός κρίκος που μας ενώνει. Τα άλλα τμήματα του λαού, μπροστά στην τουρκική πλειοψηφία, δεν έχουν καμία επιρροή. Με κάθε τρόπο και με κάθε τίμημα, όσοι κατοικούν στην χώρα μας, θα εκτουρκιστούν. Όσους αντιτίθενται στον τουρκισμό και τους Τούρκους, θα τους εξολοθρεύσουμε...".
Ισμέτ Ινονού, 17 Απριλίου 1925
Για τους ευκολόπιστους, τους διαβεβαιώ ότι δεν έχει αλλάξει όχι λέξη, αλλά ούτε κόμμα από την πολιτική αυτή μέχρι σήμερα.
Αυτήν ακριβώς την πολιτική εφαρμόζει σήμερα, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Ερντογάν και οι υποτακτικοί του, εναντίον των Κούρδων, που είναι ο μοναδικός λαός που δεν υπέκυψε στις πολιτικές εκτουρκισμού της Άγκυρας.
Και ενώ όλοι γνωρίζουν ότι εφαρμίζεται αυτή η πολιτική της βαρβαρότητας, ΗΠΑ. Ε.Ε. και Ρωσία, ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον για να προσεταιριστούν τον Ερντογάν για δικούς τους λόγους, επιτείνοντας το δράμα των Κο'υρδων και κατ' επέκτασιν των δράμα των Ελλήνων της Κύπρου, της Ελλάδας, των Αρμενίων και των Ασσυρίων...
Δεν θα περάσει η βαρβαρότητα.
Δεν θα περάσει.
Σάββας Καλεντερίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: