Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Θρίαμβος για τον Ντογιάκο, «ναυάγιο» για την Τσατάνη

Ψήφος-μήνυμα από την Εισαγγελία Εφετών! Επανεξελέγη άνετα ο Ηλ. Ζαγοραίος
Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων στα δικαστήρια της Αθήνας. Νέος προϊστάμενος στο Εφετείο της Αθήνας εξελέγη ο πρόεδρος Εφετών Θεόδωρος Κανελλόπουλος και νέος προϊστάμενος στο Πρωτοδικείο της Αθήνας εξελέγη ο πρόεδρος Πρωτοδικών Ελευθέριος Γεωργίλης. Στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας επανεξελέγη, με εντυπωσιακή πλειοψηφία, που αποδεικνύει και την ευρύτατη αποδοχή που έχει από τους συναδέλφους του, ο Ηλίας Ζαγοραίος. Ο κ. Ζαγοραίος έλαβε 81 ψήφους με την αντίπαλό του, Ολυμπία Κλειτσάκη, να «σταματά» στις 45 ψήφους.

Το ηχηρό, όμως, μήνυμα εστάλη από την Εισαγγελία Εφετών, στην οποία επανεξελέγη, πανηγυρικά, ο Ισίδωρος Ντογιάκος, με ποσοστό 48%! Οι συνάδελφοί του με την ψήφο τους έδειξαν ότι τον εμπιστεύονται και τον επέλεξαν με 39 ψήφους για τη θέση που κατέχει. Και, βέβαια, με την επανεκλογή του οι εισαγγελείς απέδειξαν ότι δεν επηρεάζονται από τις απειλές εντύπων και τις κραυγές «δημοσιογράφων» (δήθεν ερευνητών) που λειτουργούν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ο συνυποψήφιός του, εισαγγελέας Εφετών Αντώνης Λιόγας συγκέντρωσε 30 ψήφους, με τη Γεωργία Τσατάνη, η οποία μετείχε στην αναμέτρηση, να «τερματίζει» τρίτη, καταϊδρωμένη και σαφώς αποδοκιμαζόμενη, έχοντας λάβει 7 ψήφους.Τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια ήταν λευκά.

Στο παραπέντε
Ο Ισίδωρος Ντογιάκος τελικώς κατήλθε στο παρά πέντε υποψήφιος, αφού ο Αρειος Πάγος εγγράφως διαβεβαίωσε ότι δεν έχει κώλυμα εκλογής, καθώς μέχρι την εκλογική διαδικασία δεν του είχε επιδοθεί η πειθαρχική καταδίκη σε στέρηση μισθού 40 ημερών που του επιβλήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου. Να σημειώσουμε ότι η πειθαρχική καταδίκη του, που, θεωρητικά, θα είχε ως αποτέλεσμα την έκπτωσή του από τη θέση του προϊσταμένου αλλά και τη μη συμμετοχή στις εκλογές, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος αρνήθηκε τα καταγγελλόμενα από την αντιπολίτευση. Με την εκλογή του κ. Ντογιάκου, η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης απέδειξε ότι θέλει, όπως και πρέπει, να μείνει μακριά από κάθε σκέψη ή ακόμα και πράξη παρέμβασης στα εσωτερικά της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.
Στο μεταξύ, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, κατά τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας, επανεξελέγη το νυν Τριμελές Συμβούλιο.
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εκλογών, πρόεδρος, με 146 ψήφους, αναδείχθηκε ο Δημήτριος Νικολόπουλος και μέλη εξελέγησαν ο Κωνσταντίνος Ζουρνατζής και η Ευαγγελία Ζωγραφάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: