Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Άδωνις κατά Φίλη – Και η κ. Φωτίου διορίστηκε επί Χούντας τι θα πει αυτό;

«Είναι ντροπή ο Υπουργός Παιδείας να πετάει έτσι λάσπη από το κόμπλεξ του για την εκκλησία. Και η κ. Φωτίου διορίστηκε στο πανεπιστήμιο επί Χούντας τι σημαίνει αυτό; Θα πούμε ότι ήταν με τη Χούντα;», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.


Άστραψε και βρόντηξε ο Άδωνις Γεωργιάδης εναντίον του Νίκου Φίλη, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας με τις οποίες αμφισβήτησε το ρόλο της εκκλησίας σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές όπως επί κατοχής και επί Χούντας.


«Είναι ντροπή ο Υπουργός Παιδείας να πετάει έτσι λάσπη από το κόμπλεξ που έχει βαθιά μέσα του για την εκκλησία. Ήθελα να είχα τον ίδιο τον κ. Φίλη εδώ να του ζητήσω να ανασκευάσει όσα είπε», τόνισε αρχικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στον παριστάμενο υφυπουργό ΠαιδείαςΘεοδόση Πελεγρίνη, που είχε προσέλθει στην Ολομέλεια να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή του σχετικά με τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών.

Φανερά ενοχλημένος από τα υπονοούμενα του κου Φίλη σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο κος Γεωργιάδης συνέχισε την επίθεση περνώντας τον Υπουργό Παιδείας γενεές δεκατέσσερις. Θέλοντας, δε, να ενισχύσει τα επιχειρήματά του έβαλε στην ατζέντα και κυβερνητικά στελέχη, προκαλώντας αίσθηση.

«Να σας πω εγώ ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που κάθεται στα υπουργικά έδρανα και διορίστηκε επί Χούντας; Η κ. Φωτίου. Το 1972 διορίστηκε η κ. Φωτίου στο πανεπιστήμιο. Τι σημαίνει αυτό; Θα πούμε ότι ήταν με τη Χούντα; Είναι ντροπή ο Έλληνας υπουργός παιδείας να μη χάνει ευκαιρία να πετάει το σύμπλεγμα κατωτερότητας που έχει εναντίον της ελλαδικής εκκλησίας, που ξέρουμε τι αγώνες έχει δώσει. Είναι προκλητικός κι έπρεπε να είναι εδώ για να απαντήσει και να ανασκευάσει», σημείωσε σε υψηλούς τόνους ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/325423/adonis-kata-fili-kai-i-k-fotiou-dioristike-epi-houdas-ti-tha-pei-auto/#ixzz4KyzB3Gb9
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: