Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Στο top 3 των δαπανών στην Ευρώπη το ελληνικό δημόσιο

Την ώρα που οι φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών στην Ελλάδα έχουν εκτοξευθεί, στοιχεία που παρουσιάσθηκαν στο τελευταίο Eurogroup της Μπρατισλάβας δείχνουν ότι οι δαπάνες του ελληνικού δημόσιου παραμένουν στα υψηλότερα επίπεδα μεταξύ των χωρών μελών της ευζώνης, φθάνοντας στο 55% του ΑΕΠ.


Την ώρα που οι φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών στην Ελλάδα έχουν εκτοξευθεί, στοιχεία που παρουσιάσθηκαν στο τελευταίο Eurogroup της Μπρατισλάβας δείχνουν ότι οι δαπάνες του ελληνικού δημόσιου παραμένουν στα υψηλότερα επίπεδα μεταξύ των χωρών μελών της ευζώνης,φθάνοντας στο 55% του ΑΕΠ.

Τα στοιχεία για τη μέση μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου δείχνουν ότι αυτή αυξάνεται κατά 1,5%, ενώ μόνο η Γαλλία και η Φινλανδία έχουν υψηλότερες δαπάνες. Ακολουθούν Βέλγιο, Αυστρία και η Ιταλία. 

Μεταξύ των χωρών με τις μικρότερες δαπάνες συγκαταλέγονται η Κύπρος και Ιρλανδία. 

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση μόλις αυτό το μήνα ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα εντοπισμού κωδίκων στους οποίους θα μπορούσαν να υπάρξουν περικοπές στα υπουργεία οικονομίας, οικονομικών και πολιτισμού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των δαπανών τέθηκε επί τάπητος σήμερα στον γύρο των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους δανειστές.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/324730/sto-top-3-ton-dapanon-stin-europi-to-elliniko-dimosio-/#ixzz4KGaxhdDm
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: