Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ντομπρόφσκις: Ο λαϊκισμός Τσίπρα υπεύθυνος για τη σκληρότερη λιτότητα στην Ελλάδα

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόφσκις μιλώντας στη Ρίγα σημείωσε μεταξύ άλλων πως οι πολιτικές Τσίπρα αντί για ανάπτυξη έφεραν βαθύτερη ύφεση και αυστηρότερα μέτρα για την ελληνική οικονομία.


Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόφσκις μιλώντας στη Ρίγα αναφορικά με την αυξανόμενη στήριξη των ευρωπαίων πολιτών σε λαϊκίστικα κόμματα, σημείωσε πως θα πρέπει να δουν όλοι το παράδειγμα της Ελλάδας η οποία το 2015 «με μια νέα κυβέρνηση ήρθε με μια λαϊκιστική στάση, ότι δεν χρειάζεται καθόλου λιτότητα, θα ξοδεύουμε όσα θέλουμε. Και στην πραγματικότητα η Ελλάδα εφαρμόζει τώρα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας από ό, τι θα ήταν απαραίτητο αν οι μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν συνεχιστεί». 


Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε επίσης πως «ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα. Ο λαϊκισμός δημιουργεί προβλήματα. Οι πολιτικές της της κυβέρνησης Τσίπρα, έφεραν στην Ελλάδα ύφεση το 2015, έναντι ανάπτυξης 2,5% που προβλεπόταν να επιτύχει, αν συνέχιζε τις μεταρρυθμίσεις». 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/325785/dobrofskis-o-laikismos-tsipra-upeuthunos-gia-ti-skliroteri-litotita-stin-ellada-/#ixzz4LOVim21L
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: