Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Άδωνις Γωργιάδης: Έχει αλλάξει η στάση της κυβέρνησης για την ονομασία των Σκοπίων;

Ξεκάθαρες απαντήσεις ως προς το εάν η θέση της κυβέρνησης αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων παραμένει σταθερή ή έχει αλλάξει, ζητά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατία, Άδωνις Γεωργιάδης.

05/09/2016

Ξεκάθαρες απαντήσεις ως προς το εάν η θέση της κυβέρνησης αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων παραμένει σταθερή ή έχει αλλάξει, ζητά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατία, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μέσω ερώτησης που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών, ο κος Γεωργιάδης ερωτά κατά πόσο αληθεύει δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η Ελληνική Κυβέρνηση φέρεται να προχώρησε σε αναγνώριση των διαβατηρίων πολιτών τρίτων χωρών τα οποία φέρουν τη σφραγίδα των αρχών της ΠΓΔΜ.

Ο βουλευτής της ΝΔ, ερωτά επίσης εάν υπήρξε κάποια υπόδειξη των Ελληνικών Προξενικών Αρχών «για την αναγκαιότητα αλλαγής της πολιτικής θεώρησης των διαβατηρίων πολιτών τρίτων χωρών που φέρουν τη σφραγίδα των αρχών της ΠΓΔΜ», ενώ αιτείται και την κατάθεση στη Βουλή των επίσημων εγγράφων της απόφασης που επικαλείται το δημοσίευμα, εφόσον αυτό επιβεβαιώνεται από τους αρμόδιους Υπουργούς και την αλληλογραφία μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και των Ελληνικών Προξενικών Αρχών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΣ: Τους Αξιότιμους Υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Αναφορικά με δημοσίευμα που θέλει την Ελληνική Κυβέρνηση να προχώρησε σε αναγνώριση των διαβατηρίων πολιτών τρίτων χωρών τα οποία φέρουν τη σφραγίδα των αρχών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.newpost.gr, στις 4/9/16, με τίτλο «Στην αναγνώριση των διαβατηρίων με τη σφραγίδα της «Μακεδονίας» προχώρησε η χώρα μας» κάνει λόγο για «αλλαγή της στάσης της Ελληνικής Κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων». Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι με κατεπείγον έγγραφο περιορισμένης χρήσης, που στάλθηκε στις 22/8/16 από τον κλάδο προστασίας συνόρων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και κοινοποιήθηκε μέσω του δικτύου POL στην υπηρεσία Ελέγχων διαβατηρίων, οι αστυνομικοί καλούνται εφεξής να θεωρούν διαβατήρια πολιτών τρίτων χωρών τα οποία φέρουν τη σφραγίδα των αρχών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, παρά την αντίθετη μέχρι τώρα πρακτική. Υπενθυμίζεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες στα σύνορα της χώρας είχαν εντολή να μη σφραγίζουν διαβατήρια αν αυτά είχαν σε οποιαδήποτε σελίδα την λέξη «Μακεδονία», αλλά να επισυνάπτουν σε ένα λευκό χαρτί την ελληνική σφραγίδα. 


Συνεπώς, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Αληθεύει το παραπάνω δημοσίευμα;

2. Έχει αλλάξει η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων;

3. Υπήρξε κάποια υπόδειξη των Ελληνικών Προξενικών Αρχών για την αναγκαιότητα αλλαγής της πολιτικής θεώρησης των διαβατηρίων πολιτών τρίτων χωρών που φέρουν τη σφραγίδα των αρχών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας;

Ταυτόχρονα, αιτούμαι την κατάθεση στο Σώμα:

1. Των επίσημων εγγράφων της απόφασης που επικαλείται το παραπάνω δημοσίευμα, εφόσον αυτό επιβεβαιώνεται από τους Αρμόδιους Υπουργούς.

2. Την αλληλογραφία μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και των Ελληνικών Προξενικών Αρχών, εφόσον επιβεβαιωθεί από τον Αρμόδιο Υπουργό ότι υπήρξε συμμόρφωση σε υπόδειξη των Ελληνικών Προξενικών Αρχών.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/323945/adonis-gorgiadis-ehei-allaxei-i-stasi-tis-kuvernisis-gia-tin-onomasia-ton-skopion/#ixzz4JTPJwala

Δεν υπάρχουν σχόλια: