Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

9/9/16

Έντεκα νέοι σύμβουλοι στα πολιτικά γραφεία Κουντουρά, Ξανθού και Πολάκη

Έντεκα νέες θέσεις ειδικών συμβούλων συστάθηκαν στα πολιτικά γραφεία τριών υπουργών και αναπληρωτών υπουργών, με συνολική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού ύψους περίπου 115.400 ευρώ για το τρέχον οικονομικό έτος και περί τις 316.000 ευρώ για καθένα από τα επόμενα έτη.

Η αύξηση των θέσεων ειδικών συμβούλων - ειδικών συνεργατών αφορά στο πολιτικό γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομίας, Έλενας Κουντουρά, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Η κυβέρνηση κρίνει θεμιτή και απαραίτητη αυτή την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό καθώς οι τομείς της Υγείας και του Τουρισμού βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της πολιτικής της και είναι μεγάλος ο φόρτος των θεμάτων που έχουν προκύψει.

Με την πράξη 18 της 6.9.2016 του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό αποφασίστηκε ότι αυξάνονται κατά τρεις οι ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων - ειδικών συνεργατών στο πολιτικό γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, «για την κάλυψη εξαιρετικών υπηρεσιακών αναγκών».

Από την απόφαση αυτή, σύμφωνα με το 2/67253/28.7.2016 έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους περίπου 50.000 ευρώ για το τρέχον οικονομικό έτος και περίπου 120.000 ευρώ για καθένα από τα επόμενα έτη. 


Για τη συνέχεια In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: