Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ο σεξομανής Ραμόν Γκονζάλες!

Και η Βασιλεία Χριστίνα, κόρη του Ησυχου,  θύμα του ασυγκράτητου πρώην πρέσβη της  Βενεζουέλας; Η αμαρτωλή ιστορία το 2013!
Ρεπορτάζ
Νίκος Σταυρουλάκης
Τον μπελά του βρήκε (από... σπόντα) ο Αλέξης Τσίπρας με τον ερωτύλο πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθηνα Φρανκλίν Ραμόν Γκονζάλες. Ο νυν πρωθυπουργός, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την επίμαχη περίοδο 2012-2013, έσπευσε να βοηθήσει τις γυναίκες υπαλλήλους που δέχονταν άγριες σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ενημερώνοντας ο ίδιος με επιστολή του τον πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Λατινικής Αμερικής και προσωπικό φίλο του Νικολάς Μαδούρο για την απαράδεκτη συμπεριφορά του πρέσβη του στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Αλέξης Τσίπρας με τη μόνη «θεσμική αρμοδιότητα» που κατείχε (είχε ανέλθει στο αξίωμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 26,89% και 71 έδρες), ανέλαβε δράση, προκειμένου να «προστατέψει» τις εργαζόμενες κυρίες στην πρεσβεία, ανάμεσα στις οποίες ήταν και η Βασιλεία Χριστίνα Ησυχου, κόρη του φίλου του και (τότε) συντρόφου του στον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Κώστα Ηρακλή Ησυχου.
Οι αρμόδιες Αρχές
Ως πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε τη δουλειά που όφειλαν να κάνουν οι αρμόδιες Αρχές του κράτους, αν οι εργαζόμενες στην πρεσβεία της Βενεζουέλας αποφάσιζαν να δημοσιοποιήσουν τα έργα και τις ημέρες του θερμόαιμου πρέσβη, προσφεύγοντας στην ελληνική Δικαιοσύνη, ή έστω υποβάλλοντας επίσημο υπόμνημα.

Το θέμα είναι αν ο Τσίπρας είχε έρθει σε οποιαδήποτε συνεννόηση με την κυβέρνηση Σαμαρά και αν είχε πάρει οποιαδήποτε εντολή από τον τότε πρωθυπουργό να το χειριστεί ή ενήργησε μόνος του, ή έστω σε συνεννόηση με τις ηγεσίες ΥΠΕΞ το διάστημα 2012-2013 (Δ. Αβραμόπουλος και Ευ. Βενιζέλος). Στην πρώτη συνάντησή του (μετά τις εκλογές του 2012) με τον Αβραμόπουλο, που πραγματοποιήθηκε στις 12/9/12), ο Τσίπρας δεν έθεσε το θέμα, σύμφωνα με όσα δηλώνει τώρα ο Αβραμόπουλος. Λίγο καιρό αργότερα επέλεξε τον δρόμο της προσωπικής παρέμβασης, για να μην εκμεταλλευθούν τις περιστάσεις τα «συστημικά ΜΜΕ και ξεκινήσουν επιθέσεις.
Οπως αναφέρει ο ίδιος ο Τσίπρας στην επιστολή που έστειλε στον Μαδούρο τον Μάρτιο του 2013, λίγες μέρες μετά την επιστροφή του από το Καράκας, όπου είχε μεταβεί για την κηδεία του Τσάβες, και με αφορμή την προκήρυξη εκλογών στη Βενεζουέλα από τον Μαδούρο (14 Απριλίου 2013), μεταξύ των άλλων συντροφικών μηνυμάτων αλληλεγγύης, ανέφερε και τους λόγους για τους οποίους αναλάμβανε προσωπική δράση... «Εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα, στο οποίο περιμένω τη συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».

Τώρα, όμως, ο Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, εγκαλείται από την αντιπολίτευση (πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής) για «συγκάλυψη σκανδάλου χάριν της ιδεολογικής του συγγένειας με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας»! Η εξέλιξη, σε δεύτερη ανάγνωση, φαίνεται ότι έχει εσωτερική πολιτική διάσταση, καθώς, όπως διαπιστώνουν στενοί του συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου, «πίσω από την επίθεση στο πρόσωπό του πρωθυπουργού κρύβονται προσπάθειες της ηγεσίας της Ν.Δ. να αποδομήσουν την εικόνα του πρωθυπουργού ακόμα και στο γυναικείο τμήμα του εκλογικού σώματος. Οι ίδιοι συνεργάτες επιμένουν επίσης ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (τόσο επί Αβραμόπουλου όσο και εν συνεχεία, επί Βενιζέλου) ήταν ενήμερο για την παραβατική δραστηριότητα του Γκονζάλες.

Ο πρέσβης ουσιαστικά απομακρύνθηκε από την Ελλάδα μετά την επιστολή-παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Μαδούρο και με επίκληση στο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», μόλις ο τελευταίος έγινε πρόεδρος της Βενεζουέλας, καθώς ο πρέσβης Φρανκλίν Γκονζάλες εξακολούθησε να μη χάνει ευκαιρία να εκδηλώνει τις ορέξεις του προς τις εργαζόμενες στην πρεσβεία.
Συνεργάτης του Τσίπρα

Για κακή του τύχη, όμως, μία εξ αυτών ήταν κόρη του Κώστα Ησυχου, φίλου και συνεργάτη του Τσίπρα, υπεύθυνου τότε των εξωτερικών θεμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ, υφυπουργού Αμυνας στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., γεννημένου στην Αργεντινή και προσώπου-γέφυρα του ΣΥΡΙΖΑ με τις λατινοαμερικανικές ηγεσίες, πριν τελικά αποχωρήσει διαμαρτυρόμενος από το κυβερνών κόμμα, ακολουθώντας τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στη ΛΑΕ.

Οπως χαρακτηριστικά έχει καταγγείλει, μεταξύ άλλων, η κόρη του Κ. Ησυχου, που είναι γνωστή και ως Αλια (Βασιλεία Χριστίνα): «Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Δημαρχείο της Πεύκης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2013, ο πρέσβης μού χαΐδευε το μπούτι. Μέσα στο αυτοκίνητο μου είπε να φοράω μίνι φούστα για να φαίνομαι περισσότερο γυναίκα. Οταν αντιδρούσα, μου έλεγε ότι αν ήθελε μπορούσε να έχει πέντε Κινέζους να δουλεύουν στη θέση μας στην πρεσβεία». Ανάλογες καταγγελίες εργαζόμενων στην πρεσβεία θέλουν τον Γκονζάλες να αποπειράθηκε ακόμα και να βιάσει μία από τις γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: