Σάββατο 28 Μαΐου 2016

28/5/16

Ημερίδα της "Αδούλωτης Κερύνειας" στη Λεμεσό, με θέμα: "Το Κυπριακό Απαρτχάιντ"

««Το Κυπριακό Απαρτχάϊντ: Τι σημαίνει και γιατί δεν κινδυνεύει από αυτό μόνο η Κύπρος αλλά ολόκληρη η Ευρώπη, η ουσία της τουρκικής στρατηγικής από το 1956 και τα ατιμώρητα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Επαρχία Κερύνειας» 
Συναγωνιστές, Συναγωνίστριες, καλημέρα σας,
Οι εκλογές είναι πίσω μας και η ζωή και ο αγώνας συνεχίζεται. Συγχαίρομεν τους εκλεχθέντες Βουλευτές και τους ευχόμαστε καλή δουλεια με γνώμονα πάντοτε το καλό της Κύπρου μας και του Λαού μας.
Το  Κυπριακό είναι ακόμη άλυτο και η κατοχή συνεχίζεται. Η συνωμοσία σε βάρος της Κύπρου ευρίσκεται σε εξέλιξη. Τρανό παράδειγμα και απόδειξη ότι πρόκειται για συνωμοσία και ότι ευρίσκεται σε εξέλιξη ήταν κια η προχθεσινή προσπάθεια στην Κωνσταντινούπολη να παγιδευθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την πρόσκληση Ακκιντζί σε μια σύναξη αρχηγών Κρατών με στόχο την υπονόμευση της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Με την ευκαιρία συγχαίρομεν δημόσια τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντίδρασή του στη συγκεκριμένη ενέργεια με την ευχή να έχει συνειδητοποιήσει την ανάγκη για γενική επανατοποθέτηση του Κυπριακού και είσοδο σε μια νέα αντικατοχική διαδικασία η οποία θα εξουδετερώσει κάθε τέτοια ενέργεια υπόσκαψης, αποαναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναβάθμισης του παράνομου καθεστώτος στα κατεχόμενα.
Πρός αυτή την κατεύθυνση συνεχίζοντας να εργάζεται  το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια, διοργανώνει στο Αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης, ΤΕΠΑΚ, Λεμεσός,  Ημερίδα ενημέρωσης του κόσμου επί βασικών πτυχών της επιδιωκόμενης λύσης του Κυπριακού,  την ΤΡΙΤΗ, 31.5.2016, Ωρα 7.30μμ.  
Το  θέμα της Ημερίδας είναι:
««Το Κυπριακό Απαρτχάϊντ: Τι σημαίνει και γιατί δεν κινδυνεύει από αυτό μόνο η Κύπρος αλλά ολόκληρη η Ευρώπη, η ουσία της τουρκικής στρατηγικής από το 1956 και τα ατιμώρητα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Επαρχία Κερύνειας» 
Ομιλητής θα είναι ο συμπατριώτης μας  Ανώτερος Πανεπιστημιακός, Λέκτορας Νομικής,  Κλέαρχος Κυριακίδης. Θα είναι ο μοναδικός ομιλητής για όσο το δυνατό ευρύτερη  κάλυψη του θέματος και για να ακολουθήσει διάλογος.
Στόχος της Διάλεξης: «Να προβληματίσει για τους κινδύνους που απειλούν άμεσα την Κύπρο αλλά και τις προεκτάσεις που θα έχει στην περιοχή και την Ευρώπη τυχόν λύση του Κυπριακού με ΔΔΟ  και  να αναλύσει τον ανήθικο καθώς και διχαστικό χαρακτήρα της τουρκικής στρατηγικής»
Καλούμε κάθε Κύπριο πατριώτη που ανησυχεί και ενδιαφέρεται να ενημερωθεί επί της ουσίας της συζητούμενης λύσης ,ώστε ως ενημερωμένος πολίτης να είναι σε θέση να  συμβάλει στην αποτροπή νέων δεινών που προδικάζουν οι εξελίξεις, να προγραμματιστεί για να είναι παρόν.
Ιδιαίτερα καλούμε τους Συναγωνιστές και φίλους που διαμένουν στη Λεμεσό  να αφιερώσετε  λίγο χρόνο για την υπερκομματική και αντικειμενική ενημέρωσή σας.
Θα σας περιμένουμε μαζί με τους φίλους σας.

Για  το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια
Ιωάννης Σιεκέρσαββας
Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: