Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

20/5/16

Οι κόκκινοι φασίστες "αριστεροί" με τις βαριοπούλες και φασιστερή τρομοκρατία στα ελληνικά πανεπιστήμια

Φωτογραφία αρχείου
ΠΡΟΣ: Πρύτανη, Αντιπρυτάνεις & Σύγκλητο του Δ.Π.Θ.,
Πρόεδρο ΔΣ ΔΠΘ, Κοσμήτορα Πολυτεχνικής Σχολής ΔΠΘ, Κοσμήτορες λοιπών σχολών ΔΠΘ, Πρόεδρο του Τμήματος ΗΜΜΥ, προέδρους λοιπών τμημάτων σχολών του ΔΠΘ
ΚΟΙΝ: Εξοχώτατο Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας, κ Πρωθυπουργό, κ Υπουργό Δημόσιας Τάξεως, Υπουργείο Παιδείας και ΜΜΕ, Πρυτάνεις Ελληνικών Πανεπιστημίων
ΘΕΜΑ: Γεγονότα βίας και τρομοκρατίας στο Δ.Π.Θ.
19 Μαΐου 2016

Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η είδηση του άγριου ξυλοδαρμού φοιτητών του Δ.Π.Θ. από ομάδα συμφοιτητών τους, που έλαβε χώρα στις 13 Απριλίου 2016. Συγκεκριμένα, ομάδα φοιτητών της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Αριστερών 'Λεγεωνάριοι – Κουρσάροι'", σχήμα της "Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης" (ΕΑΑΚ), (https://legeonaeaak.wordpress.com), εισέβαλε σε αίθουσα διδασκαλίας εν ώρα μαθήματος, και μέσα σε δήθεν αντιφασιστικό παραλήρημα, κατηγόρησε ως φασίστες τον Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος ΗΜΜΥ της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ Γεώργιο Παύλο και φοιτητές των μαθημάτων του, και απείλησε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "θα λιώσουμε τους φασίστες και θα συντρίψουμε όποιον προάγει τον φασισμό στο Πανεπιστήμιο".
Εν συνεχεία, μέλη αυτής της ομάδας χτύπησαν ανελέητα δύο φοιτητές στέλνοντάς τους με βαρείς τραυματισμούς στο Νοσοκομείο, ενώ άλλοι στοχοποιημένοι φοιτητές πρόλαβαν και κρύφτηκαν σε άλλες αίθουσες. Ο ένας από τους φοιτητές που κτυπήθηκαν έχει υποστεί ρήξη τυμπάνου, ο δε άλλος ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση, καθώς δεν μπορούσε επί ημέρες να περπατήσει.
Ο Αν. Καθ. Γιώργος Παύλος απειλήθηκε δημοσίως σε αφίσες του ΕΑΑΚ που τοιχοκολλήθηκαν μετά τα γεγονότα και που τον στοχοποιούν ως αρχηγό "φασιστικών και Χρυσαυγιτικών" ομάδων στο ΔΠΘ. Η στοχοποίηση του καθηγητού Γ. Παύλου ως φασίστα και οπαδού της Χρυσής Αυγής έγινε επειδή είχε συνυπογράψει κείμενο Ελλήνων Καθηγητών και Διδακτόρων σχετικά με την λαθρομετανάστευση (3/2015). Η στοχοποίηση του κ. Παύλου αποτελεί τραγική ειρωνεία, διότι ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει διακριθεί για τις πολιτιστικές του δράσεις σχετικά με την διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού και την ειρηνική προσέγγιση και συνεργασία αλλά και την αλληλοκατανόηση των λαών και των μειονοτήτων όχι μόνον εντός Ελλάδος αλλά σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Αναλυτική περιγραφή του ερευνητικού, διδακτικού, συγγραφικού και κοινωνικού έργου του Αν. Καθ. Γ. Παύλου βρίσκεται στην προσωπική του ιστοσελίδα gpavlos.gr και στη σελίδα του στο ΔΠΘ utopia.duth.gr/~gpavlos.
Οι 'Λεγεωνάριοι – Κουρσάροι' που στοχοποίησαν τον Καθηγητή Γ. Παύλο και τους φοιτητές που τον υποστήριξαν, διακηρύσσουν πώς "έχουν δικαίωμα να τσακίσουν τον φασισμό όπου τον βρίσκουν". Υπάρχουν μαρτυρίες αρκετών φοιτητών αλλά και μελών ΔΕΠ πως έχουν ευθέως απειληθεί προειδοποιητικά και έχουν υποστεί ακόμη και σωματική βία, επειδή είχαν το θάρρος να εκφράζουν αντίθετη άποψη και να καταγγέλλουν την συμπεριφορά της εν λόγω ομάδας. Ορισμένoυς καθηγητές του ΔΠΘ οι οποίοι προσπάθησαν να αποτρέψουν τους ξυλοδαρμούς, τους έσπρωξαν βίαια. Οι 'Λεγεωνάριοι – Κουρσάροι' θεωρούν πως έχουν πάρει τον νόμο στα χέρια τους και ότι πρέπει να διώξουν από το πανεπιστήμιο κάθε αντιφρονούντα (ή και υποτιθέμενα αντιφρονούντα), με αποτέλεσμα να επικρατεί το αίσθημα του φόβου στους φοιτητές, ιδίως τους πρωτοετείς αλλά και σε μέλη ΔΕΠ. (βλ. ανακοινώσεις σε https://legeonaeaak.wordpress.com).
Σημειωτέον ότι πριν από τα γεγονότα της σχολής ΗΜΜΥ, η ίδια ομάδα ξυλοκόπησε φοιτητή της Αρχιτεκτονικής επειδή ανέβαζε στο facebook εικόνες με εθνικά σύμβολα.
Το φαινόμενο της τρομοκρατίας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Θεωρούμε ότι εν προκειμένω υπάρχει βασική παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και ότι οι Πρυτανικές αρχές, που εξ όρισμού εχουν την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων πρέπει να φροντίσουν για τη διασφάλισή της, ζητώντας τη συνεργασία όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και τη συνδρομή όλων των αρμόδιων αρχών.
Καταδικάζουμε έντονα την βία και την τρομοκρατία στα πανεπιστήμια εν ονόματι δήθεν της δημοκρατίας και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον καθηγητή Γιώργο Παύλο και τους φοιτητές που ξυλοκοπήθηκαν ή τρομοκρατήθηκαν.
Καλούμε τις Πρυτανικές αρχές του Δ.Π.Θ. σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις δικαστικές αρχές Ξάνθης:
1. Nα αποκαταστήσουν την ηρεμία στον χώρο του Πανεπιστημίου, να περιφρουρήσουν την ελευθερία λόγου και σκέψης από κάθε μορφής λογοκρισία, καθώς και να διαφυλάξουν το πανεπιστημιακό άσυλο από όσους το καταστρατηγούν.
2. Να φροντίσουν για την παραδειγματική τιμωρία των δραστών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και να κηρύσσουν παράνομες στο χώρο του πανεπιστημίου φοιτητικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν οποιαδήποτε μορφή βίας ή τρομοκρατίας.
Με τιμή,
Αργυρόπουλος Ιωάννης, Ph.D., Διευθυντικό Στέλεχος AT&T Labs, Η.Π.Α.
Arkas Evangelos, Dr., CEO, PHOS Solar Technologies Ltd, London, UK.
Αρωνιάδου-Anderjaska Βασιλική, PhD, Διδ. Νευροεπιστημών, Bethesda, Maryland, USA.
Burriel Angeliki R., Ph.D.
Γκατζούλη Νίνα, Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής, Πανεπιστήμιο του Νιού Χαμσάϊρ, Τμήμα Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Πολιτισμού, Η.Π.Α.
Dokos Socrates, Associate Professor, Graduate School of Biomedical Engineering, UNSW SYDNEY NSW 2052 AUSTRALIA.
Ευαγγελίου Χρήστος Κ., Καθηγητής Φιλοσοφίας, Towson University, Towson, MD, Η.Π.Α.
Filippas Anastasios. ΕΛΛΑΣ
Halamandaris Pandelis, Professor Emeritus, Brandon University, Canada.
Ιωάννου Πέτρος, Καθ. Διευθυντής Κέντρου Μεταφορών Προηγμένης Τεχνολογίας  Πανεπιστιιμιο Νότιας Καλιφόρνιας, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, Η.Π.Α.
Κακούλη-Duarte Θωμαΐς, Ph.D., EnviroCORE Research Leader and Lecturer, Institute of Technology Carlow, Κτήτορας Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του Ευαγγελισμού Δουβλίνου, ΙΡΛΑΝΔΙΑ.
Καμπερίδης Λάμπρος Πρωτοπρεσβύτερος, Πανεπιστήμιο Λαβάλ, Μοντρεάλ, ΚΑΝΑΔΑΣ.
Λαζαρίδης Αναστάσιος, Δρ. Μηχανολόγος. Emeritus Professor, Widener University, Chester, PA, USA.
Παπαδόπουλος Dr. A. P. (Tom) Papadopoulos, r. Senior Research Scientist, and Adjunct Professor (Guelph, Laval), Windsor, Ontario, Canada.
Πουλαρίκας Αλέξανδρος, Ph.D. Professor Emeritus, former Chairman of Engineering University of Denver, former Chairman of Electrical Engineering University of Alabama, Author, Η.Π.Α.
Ρήγος Ευάγγελος, Master Mariner, Pace University, BBA, Η.Π.Α.
Sinis Martha, Docent at the Walters Art Museum, Baltimore, Maryland, U.S.A.
Triantafillou Georgia, Ph.D. Professor of Mathematics, Temple University. 1805 N Broad Street, Philadelphia, PA 19122, Η.Π.Α.
Ανδρεάτος Αντώνης, Δρ Πληροφορικής, Καθηγητής, Σχολή Ικάρων, ΕΛΛΑΣ.
Αναγνωστόπουλος Σταύρος, Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστημίου Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
Βαλλιανάτος Ευάγγελος, Δρ. Ιστορικός και συγγραφέας.
Ιεραπετρίτης Δημήτριος, Δρ Γεωγραφίας.
Κουμάκις Λεωνίδας,  Jurist ELLAS
Κατσιφαράκης Κ.Λ., Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ.
Κουμάκης Λεωνίδας, Νομικός, ΕΛΛΑΣ.
Μπακάλης Ναούμ, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ΕΛΛΑΣ.
Μπαλόγλου Γιώργος, πρώην αναπληρωτής καθηγητής πολιτειακού πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, Θεσσαλονίκη, ΕΛΛΑΣ
Νατσιός Δημήτρης, Δάσκαλος & συγγραφέας.
Παπαδόπουλος Ν., Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ.
Παπακώστας Στέφανος, ΜΒΑ, Τέως καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων των Αμερικανικών Κολλεγίων, Southeastern, Indianapolis, Deree College.
Π.Μ., πολιτικός μηχανικός, συγγραφέας, Ελλάς.
Περδικάτσης Βασίλης.
Σταμπολιάδης Ηλίας, Ομότιμος Καθηγητής Σχολής ΜΗΧ.Ο.Π. Πανεπιστημίου Κρήτης.
Τσαμπάζη Χριστίνα, Δικηγόρος, Ελλάς.
Ὑψηλάντη Μαρία, Ἐπίκουρος Καθηγήτρια Ἀρχαίας Ἑλληνικῆς Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία, Κύπρος.
Φυτρολάκης Νικόλαος, Ομότιμος καθηγητής Ε.Μ.Π., Αθήνα, ΕΛΛΑΣ.
Φούντζουλας Κώστας, Καθηγητής ΑΕΙ, ΗΠΑ.
Χατζόπουλος Ιωάννης Ν., MSCE, Ph.D., Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τ. Καθηγητής Πανεπιστημίου CSUF, USA, Μυτιλήνη, ΕΛΛΑΣ.

ΠΗΓΗ: International Hellenic Association

Δεν υπάρχουν σχόλια: